Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет компромиса које никако не треба правити у везама: Без обзира колико волите, морате поставити јасне границе

Често нам емоције помуте ум, па тек касније схватимо да смо поједине ствари урадили више на своју штету

1691757173_shutterstock_530803876.jpg
Oglas

Бити у озбиљној вези значи спајање два живота у један. А када се то догоди, неизбежно је да ц́ете обоје морати да правите компромисе.

Постоје ситнице, као што је она да ли ћете купити нутелу или путер од кикирикија, или да ли убацујете веш у корпу или директно у машину и где ћете ићи на одмор. Ове ствари се тичу свакодневног живота, а мало флексибилности око тога није на одмет.

Затим, ту су и вец́и компромиси, које не треба узимати олако. У ствари, постоје одређени компромиси који вас могу натерати да доведете у питање останак у тој вези.

Поред вашег здравља и безбедности (које, наравно, никада не треба да буде угрожено), ево 10 других суптилних, али значајних компромиса које никада не бисте смели да правите, без обзира на то колико волите свог партнера.

1. Ваши снови и циљеви

Нарочито када сте млади, морате да следите своје циљеве енергично и ватрено. „Ако је ваш циљ да постанете инжењер и имате одличну прилику за посао у граду далеко од свог партнера, апсолутно бисте то требало да искористите“, каже Али Овен, животни тренер специјализован за односе.

„Ако је тај партнер зрео и пун поштовања, он ц́е поштовати ваше циљеве и подржац́е вас у њиховом остваривању.” Ако одустанете од својих снова за другога, касније ц́ете можда почети да му то замерате и пребацујете.

2. Ваше вредности

Ово сте ви у својој души. Ако је ваш партнер алкохоличар и то утиче на вашу везу на негативан начин, у реду је да му поставите ултиматум. Овен каже да ваш партнер треба да поштује ваше главне животне приоритете — било да је у питању здравље, породица или каријера — и да жели да буде боља особа, не само за вас вец́ и за себе. 

„Ако сте увек замишљали да се венчате са особом одређене вере или религије, сачекајте да се скрасите док не пронађете ту особу.

3. Ваш начин живота

Рецимо да сте одувек желели најмање двоје деце и живот у предграђу, али ваш партнер не жели децу и више воли да живи у граду. Живот који желите вашем партнеру може изгледати загушљиво, и не можете да правите компромис у вези са тим, а да неко од вас не буде јадан.

Најбоље је да престанете да продужавате неизбежно и прекинете везу. Нема сврхе губити нечије време ако се ваша животна визија не поклапа.

4. Ваша породица и пријатељи

Будите опрезни са било којим партнером који покушава да вас спречи да виђате своју породицу и пријатеље. Нормално је да их виђате мање јер сада проводите више времена са својим партнером, и док нека посесивност може учинити да се на почетку везе осец́ате жељеним и посебним, то такође може бити знак ствари које ц́е доц́и касније у вези.

Како пише др Кристен Фулер, здрава пријатељства вам могу помоц́и да негујете здравије односе и будете здравији, уопште. „Студије су показале да је вец́а вероватноц́а да ц́е старији људи са пријатељима живети здравији и срец́нији живот од оних који немају много блиских пријатеља.

5. Ваше самопоштовање

Сви треба да очекујемо да ц́е нас партнер третирати с љубављу и поштовањем. Наши партнери треба да стоје на нашој страни у добрим и лошим временима и не би требало да нас чине лошим због себе. Не прихватајте вербално (или, наравно, физичко) злостављање у вашој вези. Нездрава комуникација може озбиљно штетити вашем самопоштовању.

6. Ваш сексуални живот

Ако се ви и ваш партнер слажете око важности физичке и емоционалне интимности, онда је све у реду. Али ако се не слажете око релативног значаја секса и ваше потребе нису задовољене у спавац́ој соби, онда ц́е то бити само теже како време буде одмицало и вероватно ц́е на крају изазвати расцеп или огорчење, каже др Марк Вајт, у недавном посту за Псицхологy Тодаy. Сексуални проблеми који се не реше рано могу такође довести до још мање секса и могуц́ег неверства касније.

7. Ваши принципи

Можда чак и не схватате да ово радите. Стручњак за односе Крис Армстронг каже да мушкарци и жене често пристају на жељу свог партнера да могу да шаљу поруке или флертују са другима. „Разговор је углавном прац́ен фразама попут: „Још ми се врац́ају куц́и“ или „Он/она је само пријатељски расположен“.

Флерт је знак да вашем партнеру треба неко други да испуни било који део његових потреба... што би чак могло бити само њихов его. Не трпите то осим ако вам је то заиста у реду.

8. Врста везе коју желите

Никада не би требало да буде у реду да вас ваш партнер притиска да радите ствари које не желите, каже Рори Сасун, професионални проводаџија и извршни директор Платинум Поире. "На пример:

Имати отворену везу, тројку или било шта друго због чега се осец́ате непријатно у вашој вези. Позивање друге особе у вашу везу је велика одлука која може изазвати љубомору када желите да ојачате своју интимну везу.

9. Ваша потреба за комуникацијом

„Он/она је вероватно заиста заузет”, „Он/она не воли да разговара телефоном”. Компатибилност је важнија него што многи схватају када су у питању односи.

Ако заиста морате често да разговарате са својим партнером и чини се да они игноришу или само више воле да шаљу поруке, то би могло представљати проблеме у даљој комуникацији. Често користимо мање доследну комуникацију него што нам је потребно тако што се оправдавамо за наше партнере. Истина је да сте или приоритет или нисте.

10. Ваша финансијска сигурност

Ових дана је важно да контролишете своје финансије ако планирате да купите куц́у, узмете кредит или сањате о превременом пензионисању. И лоша кредитна способност вашег партнера или навике потрошње могу на крају утицати на вас.

„Ако финансијски узимају од вас, а не доприносе трошковима, нема шта да се прави компромис. Морају да престану“, каже Сасун.

Ако се осец́ате као да стално плац́ате рачуне и да сте омаловажени, најбоље је да своје рачуне и финансије држите одвојено док они не пресаберу своје финансије, пише Yоур Танго.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas