Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Истраживање социолога дошло до занимљивог открића: У којим годинама је најбоље да се венчате? Тада су минималне шансе за развод

Након одређене године живота, ступање у брак носи велики ризик од развода

1686992970_venc.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чим млади парови спомену реч венчање, обично следи забринуто питање родитеља: „Зар не желите да још мало причекате?“

Иза тога чучи помисао да млади пар још није довољно сазрео иза трајну везу и да би требало да причекају с браком. Што су старији партнери, мање је развода бракова – таква је уопштена претпоставка.

Према истраживању социолога Николаса Х. Волфингера са Универзитета Јута, рано склопљени бракови нису једини који се често распадну: ко се венча са 20 година има 50 посто већу вероватноћу да се растане од особе која је ушла у брак са 25 година, тврди Волфингер. Са сваком наредном годином пада вероватноћа развода брака. И то тако траје до 32. године – од те године поновно расте ризик од развода.

Дакле, значи ли то да особе које нису венчане до 32. године нису способне за дуготрајне везе? Уопштено, наравно да не. Међутим, бројни примери из прошлости могу навести на превару и деца која су евентуално настала из тога могу отежати трајни брак с другом особом, тврди научник.

И још је један разлог за појаву тог феномена: Волфингер верује да особе које чекају до краја 30-их с браком припадају онима који су карактерно мање склони срећним везама. Пошто је таквим људима теже да пронађу некога ко жели да се трајно веже за њих, касније се венчају па се њихов брак чешће распадне.

                                       Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas