· · Коментари: 0

Како да знате када је време да прекинете своју везу? Црвене заставице вредне пажње

Раскиди никада нису лаки, али понекад су најбоље решење

1668085730_shutterstock_1902150913.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ако откријете да више уживате када ваш партнер није у близини или изгледа да вас двоје једноставно не можете да проведете један дан, а да се не посвађате, то може да буде показатељ да ваша веза није здрава.

Али, када сте дуго заједно, може да буде тешко да уочите знакове да сте на путу ка раскиду. Ваша веза може да постане као још једна обавеза у вашем животу, а проналажење пута до раскида једноставно није опција.

Када знате на шта треба да обратите пажњу то може да буде од велике помоц́и како бисте схватили да ли је ваша веза здрава или не.

Знакови да је време за раскид

Немојте игнорисати ове црвене заставице

Према истраживањима, многе жене су рекле да не могу да замисле будуц́ност или да одгајају децу са својим партнером, што је јасан знак да треба да дође до раскида.

Прочитајте још: Шест ствари које би требало да примените ако желите да заборавите бившег партнера

Неке везе црвене заставице су опасније од других. Ако почнете да се осец́ате контролисано, изманипулисано или имате изузетно ниско самопоштовање због речи и дела вашег партнера, дефинитивно је време да се разиђете. Сузависност се може развити током дуге везе, што може довести до нездравих навика, љубоморе, па чак и емоционалног злостављања, пише Тхе Лист.

Недостатак поверења такође може да буде фаталан за везу. Тако да, ако је ваш партнер био неверан, вероватно би требало да размислите о раскиду, без обзира колико дуго сте заједно.

Истраживање је показало да многи људи који су несрец́ни у својим дугогодишњим везама оклевају да раскину јер не желе да повреде свог партнера. Иако је ово оправдана брига, ваша дугорочна срец́а је такође важна. Постоје начини да раскинете на пријатељски начин који у почетку може да боли, али ц́е дугорочно бити бољи за обоје.

Прочитајте још: Када је идеално време за нову везу након раскида? Ово је знак да сте преболели бившег партнера

Савети за што лакши раскид

Нико не воли раскид, било да сте ви тај који је иницирао раскид или је неко са вама раскинуо. Раскид са неким кога волите је болан, посебно након што проведете значајну количину времена заједно. У многим случајевима и даље вам је стало до особе са којом прекидате, чак и ако више нисте романтично компатибилни, па размислите о њиховим осец́ањима када одлучујете како да прекинете везу.

Бити јасан и остати љубазан је кључ за здрав раскид. Не желите да свом партнеру дајете лажну наду. Важно да јасно саопштите своју намеру да раскинете, поштујуц́и време које сте провели заједно тако што ц́ете остати смирени и емпатични.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.