· · Коментари: 0

Не знате да ли је однос постао само навика? Ово је 5 знакова да везу ФОРСИРАТЕ

Уколико препознајете ове моделе понашања, значи да форсирате везу која више не функционише

1661764657_pexels-timur-weber-8560647.jpg
Фото: Пеxелс

Зашто упорно мислимо да ће се људи променити, да ће се ствари неком магијом поправити и да ће све на крају бити добро? Чврсто се држимо те идеје о љубав, чак и када је очигледно да ње више ту нема. Настављамо да се надамо чуду, јер реално све друго смо већ пробали.

Дали сте све од себе и борили сте се свим расположивим средствима да спасите своју везу, али то изгледа није било довољно. Штавише, шта год да урадите то није довољно, јер љубав се не може имати на силу. Не вреди да нешто форсирате што нема будућност. Када је љубав права, чак и најнесавршенији детаљи се уклапају. Ако сумњате да форсирате везу у којој сте, знаци у нашој галерији ће потврдити ваше сумње.

Покушавате да промените једно друго

Ако покушавате да свог вољеног обликујете тако да одговара вашим очекивањима, мораћемо да вас разочарамо јер то се никад неће догодити. Исто важи и за њега. Ако му не одговарате такви какви јесте, не постоји шанса да имате срећну будућност. Или прихватите једно друго са свим вашим врлинама и манама, или се једноставно суочите са чињеницом да нисте компатибилни. Људи се могу променити, али само ако лично то желе и за тим осећају потребу.

Време које проводите заједно делује као обавеза

Нисте се видели неколико вечери па је заиста „ред“ да то учините вечерас. Ово није љубавна прича у којој бисте желели да се нађете. Ако осећате да вам је провођење времена са мушкарцем који би требало да је љубав вашег живота постало више обавеза него задовољство то је лош знак. Требало би да се радујете времену које ћете провести с њим, чак и ако сте годинама у вези.

Тишина између вас је заглушчујућа

Да ли вам се чини или сте једноставно некако заборавили како да комуницирате са својим партнером? Не водите више разговор са њим као некад о интересантним темама. Све о чему причате су свакодневне насумичне ствари, при чему се нестали са лица земље дубоки разговори који су били знак да желите да упознате једно друго. Не размењујете више ни слатке речи, већ вас тишина окружује попут бодљикавог огртача.

Прочитајте још: Препознајте на време: Шест знакова да сте у ТОКСИЧНОЈ ВЕЗИ, ако приметите било који од њих - бежите од тог односа

Све чешће једно друго изазивате и започињете свађу

Временом сви ми увидимо шта је то што особу са којом смо у вези може избацити из такта. Када вам је до неког заиста стало настојите да „не притискате те дугмиће“. Међутим, када се љубави ближи крај све је више ствари које вас нервирају у вези са партнером и не можете да толеришете као некад његове изјаве и облике понашања. Све чешће изазивате једно друго и започињете свађе уз саркастичне примедбе.

Питате се да ли би љубав требало да изгледа као велика жртва

Прављење компромиса је саставни део сваке везе. Али, то не значи да би требало да промените суштину свог бића да бисте задовољили неког другог. Срећа у љубави не проналази се тамо где морате да жртвујете властиту добробит да бисте неког другог усрећили. Само двоје људи који су спремни да једнако праве компромисе и нађу се на пола пута могу имати срећну везу. Ако сте ви та страна која се константно жртвује, требало би да знате да таква веза неће имати срећан крај.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.