· · Коментари: 0
СИНГЛ СТАТУС

Немате момка? Нема везе! Научници кажу да је ионако боље бити сингл

Научници су потврдили да је боље бити сингл јер сте емоционално позитивнији.

1616524334_Depositphotos_202221344_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако сте већ неко време једина слободна девојка у мору заљубљених пријатељица, ви већ годинама наводите све оне разлоге због чега уопште не разумете зашто сви желе да буду у вези кад је соло живот тако кул и знате шта? Наука се са вама дефинитивно слаже!

Наиме, соло људи доказано су повезанији са послом од оних у браку, а осим посла, повезанији су и са својим родитељима, браћом или сестрама, пријатељима, комшијама и колегама – каже Бела ДеПауло, научница са Универзитета Калифорнија у Санта Барбари.

Прочитајте још: Како манипулисати мушкарцима: Мушка моћ долази из џепа, а женска из дигнутог носа

- Кад се људи венчању, они једноставно постају ускогруднији - објашњава ДеПауло.

А ако сте независни и не патите за другом половином, још боље. ДеПауло је открила како су соло људи такође пуно емоционално позитивнији од оних у браку или озбиљним везама.

Иако мало иронично с обзиром на количину платформи и начина на које с лакоћом можемо пронаћи животног партнера, бар у теорији, данас на свету има више соло људи него икада. 

Чини се да, осим начина за упознавање, постоји и низ других ствари које људи данас могу да раде, а оне не морају нужно да захтевају и некога са киме то морају учинити. Другим речима, данас имамо сву слободу и време за рад на себи, истраживање и израстање у ону особу која заиста желимо да будемо, а не неку која је настала под утицајем неког другог.

Прочитајте још: Доказано: Секс у двадесетим је најгори, а ево када је најбољи!

Наравно, то не значи да не треба да подржавамо људе који та искуства ипак желе да искусе у пару, али ипак је добро знати како до тог тренутка можемо узети све соло време које нам је потребно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.