· · Коментари: 0

Пет фаза након раскида: Како пребољевамо одлазак особе коју смо волели?

Раскид на све нас делује вишеструко

1665743374_pexels-alena-darmel-6643025.jpg
Фото: Пеxелс

Када се неким делите многе заједничке тренутке и године, није лако ставити тачку на однос. И када дође до раскида, треба времена преболети и дати неком новом шансу. Постоји више фаза које пролазимо након раскида дугих веза. Неки прођу кроз све фазе, неки кроз само неке од њих.

1. Разочарање

Љубав је слепа. У везама често гајимо илузије о вољеној особи, па се испостави да је то била само наша имагинација. Када се та кула од карата сруши, долази талас разочарања. То је болан период суочавања са правом истином и људима онаквим каквим заиста јесу.

2. Сумња

У појединим тренуцима почињемо да сумњамо да ли ћемо неког другог тако волети и да ли ћемо успети да нађемо нову особу. Сумњамо у своју одлуку, анализирамо и пресипитујемо. Немојте дозволити прошлости да вам пољуља самопоуздање, већ останите доследни одлуци и жељи да наставите даље. Ставите своје потребе у фокус.

Прочитајте још: Нови партнер након раскида: Паметан потез или лоша одлука?

3. Бес и туга

Бес и туга обично долазе када кренемо да се присећамо свих лепих и срећних тренутака. Патимо због прошлости, замишљамо шта је све могло бити и бесни смо јер се све завршило. Али, увек имајте на уму да у свакој вези постоје лепи тренуци, али они нису довољни.

4. Порицање

Када вам је неко био толико близак, а више га нема у вашем животу, можда вас преплави страх и питање - Шта се ово дешава? Не желимо да прихватимо постојеће стање, покушавамо да нађемо решење, али узалуд. Причајте са блиским особама када вам је тешко, али не враћајте се на старо. Дајте себи времена да се прилагодите на нови период у вашем животу.

5 .Пихватање ситуације

Фаза која не наступа одмах. Када нас прођу све емоције попут беса, туге, порицања, пресипитивања, почињемо да прихватамо ситуацију.  Прихватамо да су перомене саставни део живота и да ће уследити можда и боља времена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.