Oglas
· · Komentari: 0

Pet faza nakon raskida: Kako preboljevamo odlazak osobe koju smo voleli?

Raskid na sve nas deluje višestruko

1665743374_pexels-alena-darmel-6643025.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Kada se nekim delite mnoge zajedničke trenutke i godine, nije lako staviti tačku na odnos. I kada dođe do raskida, treba vremena preboleti i dati nekom novom šansu. Postoji više faza koje prolazimo nakon raskida dugih veza. Neki prođu kroz sve faze, neki kroz samo neke od njih.

1. Razočaranje

LJubav je slepa. U vezama često gajimo iluzije o voljenoj osobi, pa se ispostavi da je to bila samo naša imaginacija. Kada se ta kula od karata sruši, dolazi talas razočaranja. To je bolan period suočavanja sa pravom istinom i ljudima onakvim kakvim zaista jesu.

2. Sumnja

U pojedinim trenucima počinjemo da sumnjamo da li ćemo nekog drugog tako voleti i da li ćemo uspeti da nađemo novu osobu. Sumnjamo u svoju odluku, analiziramo i presipitujemo. Nemojte dozvoliti prošlosti da vam poljulja samopouzdanje, već ostanite dosledni odluci i želji da nastavite dalje. Stavite svoje potrebe u fokus.

Pročitajte još: Novi partner nakon raskida: Pametan potez ili loša odluka?

3. Bes i tuga

Bes i tuga obično dolaze kada krenemo da se prisećamo svih lepih i srećnih trenutaka. Patimo zbog prošlosti, zamišljamo šta je sve moglo biti i besni smo jer se sve završilo. Ali, uvek imajte na umu da u svakoj vezi postoje lepi trenuci, ali oni nisu dovoljni.

4. Poricanje

Kada vam je neko bio toliko blizak, a više ga nema u vašem životu, možda vas preplavi strah i pitanje - Šta se ovo dešava? Ne želimo da prihvatimo postojeće stanje, pokušavamo da nađemo rešenje, ali uzalud. Pričajte sa bliskim osobama kada vam je teško, ali ne vraćajte se na staro. Dajte sebi vremena da se prilagodite na novi period u vašem životu.

5 .Pihvatanje situacije

Faza koja ne nastupa odmah. Kada nas prođu sve emocije poput besa, tuge, poricanja, presipitivanja, počinjemo da prihvatamo situaciju.  Prihvatamo da su peromene sastavni deo života i da će uslediti možda i bolja vremena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas