· · Коментари: 0
психологија

Пет фраза које могу да униште брак: Шта ипак не треба да говоримо?

У фази освајања вољене особе спремни смо да дамо свој максимум и будемо заиста најбоља верзија себе.

1639404647_57352f3a9d2fc413dfb78577e03124a2c77e56f9.jpg
Фото: Депосит

Шта је то што се догоди након што потпишемо то парче папира и ставимо прстен на руку? Зашто дозвољавамо себи да буде дрски и безосећајни према оном ког смо освајали месецима и коме смо одабрали да дамо своје срце? Можда иза свега стоји тај осећај да га „имамо и да он не иде нигде“, али то је погрешно.

Савети за бољи брак

У браку је потребно показати исту страст, као и у фази забављања, али изнад свега важно је заобилазити речи које могу брак да доведу до пропасти.

"Није ме брига"

Ако вам је стало до вашег супруга, никад не би требало да му кажете да вас није брига. Сви његови проблеми су и ваши, и зато ако се он мучи са неким проблемом, требало би да покажете интересовање. Такође, још већи проблем може да се појави ако вам супруг заиста поверује када му кажете да вам није стало.

Прочитајте још: Сачувајте осећања: Како спасити БРАК када се појави синдром ЦИМЕРА?

"Добро сам"

Слично претходном примеру, никад не би требало да говорите нешто што није истина. Ако нисте добро, реците то. Ваш супруг је ту да вас разуме и да вам помогне. Пред њим не морате да глумите да сте храбри и да вас ништа не дотиче. У реду је бити и тужан, и бесан, и разочаран, само није у реду говорити оно што није истина.

"Рекла сам ти"

Свако од нас греши, и можда је вас ваша женска интуиција водила у правом смеру, али вас он није следио. Није послушао ваш савет и није предвидео след околности, али то не умањује његову вредност, нити он заслужује да му дату грешку набијате на нос. Будите већа особа од тога, и покажите саосећање.

"Није важно"

 

Ако вам је нешто важно, не смете се претварати да није тако. Шта добијате од тога што потискујете своја осећања и говорите супротно од оног што мислите? Нико се неће више борити за вас и ваше снове од вашег супруга, зато је важно да са њим поделите све до чега вам је стало. Не умањујте важност својих снова.

 

Прочитајте још: Ови ЗНАКОВИ их одају: Фотограф на венчању зна који бракови су осуђени на РАЗВОД (ВИДЕО)

"Не верујем ти"

Поверење је основа сваке везе, а нарочито брака. Не можете очекивати да будете у браку са неким коме не верујете и ко не верује вама, јер где је смисао? Ако постоји нешто упитно у вашем браку, о томе се разговара, али се никад не говори вољеној особи да нема више ваше поверење.

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.