Oglas
· · Komentari: 0
LJUBAV

Sačuvajte osećanja: Kako spasiti BRAK kada se pojavi sindrom CIMERA?

Sindrom cimera može uništiti brak, ali ako se uoči na vreme, možete spasiti ljubav.

1638977715_shutterstock_791708398.jpg
Foto: Sutterstock
Oglas

Sindrom cimera ponekad se pojavljuje u dugoj vezi ili u braku. Međutim, ako duže potraje, potrebno je sanirati odnos na vreme, kako ne bi došlo do raskida ili razvoda.

O čemu pričate?

Ako češće pričate o uobičajenim stvarima - računima, kućnim poslovima, i običnim svakodnevnim sitnicama, a uopšte ne pričate jedno o drugom, to je prvi znak da nešto nije u redu.

Pročitajte još: Ovi ZNAKOVI ih odaju: Fotograf na venčanju zna koji brakovi su osuđeni na RAZVOD (VIDEO)

Bez obzira na obaveze, potrebno je da svakog dana pričate jedno o drugom, makar i na deset minuta. Razgovarajte o osećanjima, strahovima, vašem odnosu, a izbegavajte teme koje se tiču posla i uobičajenih stvari.

Pored verbalne, jako je važna i neverbalna komunikacija - grlite se, dodirujte što češće partnera, pomazite ga.

Kako spavate?

Iako ste preopterećeni poslom i drugim stvarima, nemojte zanemarivati bliskost. Umesto ranijeg odlaska u krevet, budite intimni sa partnerom, makar i na kratko, jer biranje sna umesto seksa može uticati loše na vezu ili brak.

Promenite navike

Ako se vaše obaveze ne podudaraju sa obavezama partnera, zbog čega se retko viđate, pokušajte to da promenite. Uz malo truda i bolju organizovanost to je moguće postići.

Ponudite partneru nešto što do sada niste radili zajedno - neku novu vrstu slobodnog vremena, nova zanimljiva mesta, nove zajedničke aktivnosti.

Ponašajte se kao da ste na početku veze - prometine rutinu i izađite zajedno. Sređujte se kako biste se pokazali u najboljem svetlu, kao da vas partner tek treba upoznati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas