Oglas
· · Komentari: 0
psihologija

Pet fraza koje mogu da unište brak: Šta ipak ne treba da govorimo?

U fazi osvajanja voljene osobe spremni smo da damo svoj maksimum i budemo zaista najbolja verzija sebe.

1639404647_57352f3a9d2fc413dfb78577e03124a2c77e56f9.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Šta je to što se dogodi nakon što potpišemo to parče papira i stavimo prsten na ruku? Zašto dozvoljavamo sebi da bude drski i bezosećajni prema onom kog smo osvajali mesecima i kome smo odabrali da damo svoje srce? Možda iza svega stoji taj osećaj da ga „imamo i da on ne ide nigde“, ali to je pogrešno.

Saveti za bolji brak

U braku je potrebno pokazati istu strast, kao i u fazi zabavljanja, ali iznad svega važno je zaobilaziti reči koje mogu brak da dovedu do propasti.

"Nije me briga"

Ako vam je stalo do vašeg supruga, nikad ne bi trebalo da mu kažete da vas nije briga. Svi njegovi problemi su i vaši, i zato ako se on muči sa nekim problemom, trebalo bi da pokažete interesovanje. Takođe, još veći problem može da se pojavi ako vam suprug zaista poveruje kada mu kažete da vam nije stalo.

Pročitajte još: Sačuvajte osećanja: Kako spasiti BRAK kada se pojavi sindrom CIMERA?

"Dobro sam"

Slično prethodnom primeru, nikad ne bi trebalo da govorite nešto što nije istina. Ako niste dobro, recite to. Vaš suprug je tu da vas razume i da vam pomogne. Pred njim ne morate da glumite da ste hrabri i da vas ništa ne dotiče. U redu je biti i tužan, i besan, i razočaran, samo nije u redu govoriti ono što nije istina.

"Rekla sam ti"

Svako od nas greši, i možda je vas vaša ženska intuicija vodila u pravom smeru, ali vas on nije sledio. Nije poslušao vaš savet i nije predvideo sled okolnosti, ali to ne umanjuje njegovu vrednost, niti on zaslužuje da mu datu grešku nabijate na nos. Budite veća osoba od toga, i pokažite saosećanje.

"Nije važno"

 

Ako vam je nešto važno, ne smete se pretvarati da nije tako. Šta dobijate od toga što potiskujete svoja osećanja i govorite suprotno od onog što mislite? Niko se neće više boriti za vas i vaše snove od vašeg supruga, zato je važno da sa njim podelite sve do čega vam je stalo. Ne umanjujte važnost svojih snova.

 

Pročitajte još: Ovi ZNAKOVI ih odaju: Fotograf na venčanju zna koji brakovi su osuđeni na RAZVOD (VIDEO)

"Ne verujem ti"

Poverenje je osnova svake veze, a naročito braka. Ne možete očekivati da budete u braku sa nekim kome ne verujete i ko ne veruje vama, jer gde je smisao? Ako postoji nešto upitno u vašem braku, o tome se razgovara, ali se nikad ne govori voljenoj osobi da nema više vaše poverenje.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas