· · Коментари: 0

Пет ствари које можете учинити када ИЗГУБИТЕ жељу за сексом

Све чешћи проблем у везама и браковима.

1632232381_people-2603521_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Често се јавља проблем да један партнер више жели секс, а други жели да прескочи туру.

Мушки и женски мозак

У дугорочним хетеросексуалним везама, жене обично желе да се осећају емоционално повезане пре него што желе да имају секс. Мушкарци се обично осећају емоционално повезани након полног односа.

Прочитајте још: Пет разлога зашто мушкарци ОСТАВЉАЈУ жену коју воле

Можете видети како ово може створити сукоб.

Жели секс.
Она не жели.
Они или немају секс или она има секс само да то заврши.

Женама је често потребно 20-45 минута да дођу до врхунца узбуђења, због чега предигру не треба занемарити

Наравно, ситуација може бити и обрнута, па тако партнерка може бити та која жели чешће да има сексуалне односе.

Ово код оба партнера ствара осећај огорчености, али код мушкараца често ствара огорченост коју подстиче осећај одбачености и осећај да нису повезани са својим партнерима. Ево шта треба да радите ако се то догоди.

Фото: Пиксабеј

1. Планирајте секс.

Да, стави то у свој календар. Можда не звучи „секси“ или „спонтано“, али потребно је да одредите време када сте потпуно слободни и растерећени.

Не морате нужно очекивати секс, само створите прозор могућности да се секс догоди. Секс почиње у мозгу. Дакле, ако још немате "сексуални" састанак са својим партнером, потрудите се да направите стални састанак. Шта ћете радити са тим блоком времена, потпуно зависи од вас двоје, али забавите се. Ваша машта је граница!

2. Секс на првом месту, храна на другом месту.

Ако имате састанак са девојком, одлично! Имајте секс пре вечере. Нико не жели да има секс када је надувен, има гасове и уморан је. Ово често доводи до осећаја разочарања када ноћ не прође онако како је замишљено.

Секс, па вечера.

3. Идентификујте своје препреке, а шта вас узбуђује.

Сазнајте шта вас кочи, а шта вас узбуђује. Желите да елиминишете ствари које вас погађају.

4. Будите вољни.

Нека вам постане навика да се вољно бавите активностима које ће изазвати узбуђење.

Смислите неке идеје које ће вас орасположити. Тиме ћете помоћи одржавању везе између вас и вашег партнера. Када се парови осећају повезани, пријављују веће задовољство у вези. Ако се осећате повезани и задовољни у својој вези, будите спремни да се укључите у ствари које ће подстаћи узбуђење које ће довести до жеље. Ове ствари могу бити менталне или физичке.

Плес је одличан начин за изазивање узбуђења, па су и заједничко вежбање, испробавање нових ствари и читање.

Прочитајте још: Четири ствари које ипак треба да прећутимо у вези

5. Фокус на предигру.

Предигра је неопходна за оба партнера. Немојте збуњивати или ограничавати предигру са неколико минута до секса.  Жене често осећају жељу након узбуђења, а женама је често потребно 20-45 минута да дођу до врхунца узбуђења, због чега предигру не треба занемарити.

Машта вам је овде једина граница. Оставите белешке које ће ваш партнер пронаћи, слати насумичне текстуалне поруке током дана, преузети иницијативу и извршити резервације средином недеље у ресторану и тамо се упознајте са својим партнером након посла.

Предигра значи досљедно покретање и укључивање у активности које стварају узбуђење и повезаност.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.