Oglas
· · Komentari: 0

Pet stvari koje možete učiniti kada IZGUBITE želju za seksom

Sve češći problem u vezama i brakovima.

1632232381_people-2603521_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Često se javlja problem da jedan partner više želi seks, a drugi želi da preskoči turu.

Muški i ženski mozak

U dugoročnim heteroseksualnim vezama, žene obično žele da se osećaju emocionalno povezane pre nego što žele da imaju seks. Muškarci se obično osećaju emocionalno povezani nakon polnog odnosa.

Pročitajte još: Pet razloga zašto muškarci OSTAVLJAJU ženu koju vole

Možete videti kako ovo može stvoriti sukob.

Želi seks.
Ona ne želi.
Oni ili nemaju seks ili ona ima seks samo da to završi.

Ženama je često potrebno 20-45 minuta da dođu do vrhunca uzbuđenja, zbog čega predigru ne treba zanemariti

Naravno, situacija može biti i obrnuta, pa tako partnerka može biti ta koja želi češće da ima seksualne odnose.

Ovo kod oba partnera stvara osećaj ogorčenosti, ali kod muškaraca često stvara ogorčenost koju podstiče osećaj odbačenosti i osećaj da nisu povezani sa svojim partnerima. Evo šta treba da radite ako se to dogodi.

Foto: Piksabej

1. Planirajte seks.

Da, stavi to u svoj kalendar. Možda ne zvuči „seksi“ ili „spontano“, ali potrebno je da odredite vreme kada ste potpuno slobodni i rasterećeni.

Ne morate nužno očekivati seks, samo stvorite prozor mogućnosti da se seks dogodi. Seks počinje u mozgu. Dakle, ako još nemate "seksualni" sastanak sa svojim partnerom, potrudite se da napravite stalni sastanak. Šta ćete raditi sa tim blokom vremena, potpuno zavisi od vas dvoje, ali zabavite se. Vaša mašta je granica!

2. Seks na prvom mestu, hrana na drugom mestu.

Ako imate sastanak sa devojkom, odlično! Imajte seks pre večere. Niko ne želi da ima seks kada je naduven, ima gasove i umoran je. Ovo često dovodi do osećaja razočaranja kada noć ne prođe onako kako je zamišljeno.

Seks, pa večera.

3. Identifikujte svoje prepreke, a šta vas uzbuđuje.

Saznajte šta vas koči, a šta vas uzbuđuje. Želite da eliminišete stvari koje vas pogađaju.

4. Budite voljni.

Neka vam postane navika da se voljno bavite aktivnostima koje će izazvati uzbuđenje.

Smislite neke ideje koje će vas oraspoložiti. Time ćete pomoći održavanju veze između vas i vašeg partnera. Kada se parovi osećaju povezani, prijavljuju veće zadovoljstvo u vezi. Ako se osećate povezani i zadovoljni u svojoj vezi, budite spremni da se uključite u stvari koje će podstaći uzbuđenje koje će dovesti do želje. Ove stvari mogu biti mentalne ili fizičke.

Ples je odličan način za izazivanje uzbuđenja, pa su i zajedničko vežbanje, isprobavanje novih stvari i čitanje.

Pročitajte još: Četiri stvari koje ipak treba da prećutimo u vezi

5. Fokus na predigru.

Predigra je neophodna za oba partnera. Nemojte zbunjivati ili ograničavati predigru sa nekoliko minuta do seksa.  Žene često osećaju želju nakon uzbuđenja, a ženama je često potrebno 20-45 minuta da dođu do vrhunca uzbuđenja, zbog čega predigru ne treba zanemariti.

Mašta vam je ovde jedina granica. Ostavite beleške koje će vaš partner pronaći, slati nasumične tekstualne poruke tokom dana, preuzeti inicijativu i izvršiti rezervacije sredinom nedelje u restoranu i tamo se upoznajte sa svojim partnerom nakon posla.

Predigra znači dosljedno pokretanje i uključivanje u aktivnosti koje stvaraju uzbuđenje i povezanost.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas