Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет знакова да сте у ТОКСИЧНОЈ вези: Некада је линија између љубави и манипулације веома танка

Одређене поступке доживљавамо као љубав, а у стварности је то чиста манипулација

1689532232_ljubavna-veza.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Филмови, сапунице и књиге у којима се токсични обрасцичесто оправдавају као страствени и романтични додатно доприносе изопаченој идеји љубави.
Ево неколико примера уобичајених "романтичних" понашања који су заправо показатељи токсичне везе.

Константна конфузија

Ако је ваша веза хронично хаотична или чини да се осећате несигурно, то није здрава веза. Ако одмеравате сваку реч коју изговорите како не бисте узнемирили партнера, или ако осећате да не можете да будете природни и аутентични са њим, то је велики показатељ да сте у токсичној вези у којој се не осећате сигурно.

Контрола

Можда ће вам бити симпатично што вас партнер непрестано бомбардује порукама и позивима. Можда он претерану контролу оправдава тиме што каже да му је стало. Али у стварности, контрола није знак љубави.

Немогућност прилагођавања

Да ли вам се дешава и да ваш партнер није спреман да се прилагоди, па вам чак и намеће осећај кривице јер вам упорно говори да га не прихватате таквог какав јесте? Недостатак флексибилности и спремности на компромис је огромна црвена застава.

Бројање "дугова"

Да ли вас партнер стално криви или подсећа на оно што је учинио за вас? Можда мислите да је већ много урадио за вас и да имате дивног партнера, али ово је само његов лукав начин да се осећате лоше и да вам покаже да му нешто „дугујете“.

Неадекватно решавање сукоба

У функционалној вези, партнери умеју да са поштовањем разговарају о својим осећањима, саслушају једно друго и нађу заједнички језик.

Важно је да у вези добро посматрамо партнерово понашање и истовремено обраћамо пажњу на своја осећања. Ако нам је нешто непријатно, добро је да о томе поразговарамо са партнером.

Ако приметите да ваш партнер потајно покушава да манипулише вама, подсетите се да сте и ви одговорни за везу и да можете нешто да предузмете.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas