Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Психолози откривају који су први знаци да је ваш БРАК кренуо у погрешном правцу: Када се ово деси тешко је вратити се на прави пут

У овој фази људи користе погрешан језик љубави

1657912746_Foto-pixabay-pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Према процени психолога у љубави постоје различити језици, неки од њих чувају однос, развијају, негују, док га други гуше, угрожавају и на крају узрокују развод и крах љубави.

Психолог Гери Чепмен пре много година јавности представио је концепт пет језика љубави, чиме је желео да покаже како људи показују и доживљавају љубав. У његовој теорији, језик љубави је начин на који најчешће изражавамо своју наклоност другима.

Прочитајте још: Сатница женског расположења: Оно се може мењати у зависности од тога колико је сати

Ово су 5 језика љубави које је овај психолог успоставио:

- Афирмативан (желите да чујете од људи да вас воле и цене)
- Наклоност (осећате се вољено када ваш партнер уради нешто за вас што ће вам олакшати дан; кува ручак, чисти, покупи децу из вртића...)
- Посвећеност (много вам значи што ви и ваш партнер проводите квалитетно време заједно)
- Даривања (волите да примате поклоне од партнера. Не ради се о великим, скупим поклонима, већ о ситницама које показују да партнер мисли на вас)
- Додир (осећате љубав када вас партнер грли, љуби, милује...)

Који од наведених језика у љубави ви највише користите? Једна од њих може указивати на повећан ризик од развода. Стручњак за односе Рори Сасон, истакао је да људи који доживљавају однос искључиво на примање поклона, најчешће се разводе.

"Људи чији је главни језик примање поклона најтеже се повезују са другим језицима љубави. Стога, ако њихов партнер говори други језик, тешко ће то разумети и узети у обзир, што може довести до многих расправа, јер се ни партнер неће осећати пријатно у вези са вољеном особом" - истакао је стручњак за односе.

Важно је да са партнером пронађемо заједнички језик љубави. Можемо короистити и више њих, али је неопходно да се партнери у њима разумеју, односно да их користе. На пример, ако партнер говори језиком додира и показује вам љубав кроз загрљаје и пољупце, ви узвраћате једнаком мером - заједнички језик љубави је онда пронађен.

"Без обзира на то какав је ваш језик љубави, важно је да тога будете свесни и да о томе разговарате и са партнером. Тек тада ћете моћи да покажете своју љубав на начине који одговарају за обоје."

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas