Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ПСИХОЛОЗИ откривају: Ово је 3 МИНУТА који ће решити ваш брак

Да ли сте знали да у савременом свету многе ствари могу променити три најобичнија минута у свакодневној рутини

1675373203_1669294023_shutterstock_514951309.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Неки психолози предлажу да прва три минута сусрета са особом проведете на посебан начин - као да се нисте видели годинама, и да вам је све ово време било јако досадно. На овај начин ћете показати позитиван став према особи, обратити пажњу и дати даљој комуникацији позитиван став: неће се увредити јер је дошао с посла, а његова вољена гледа ТВ серију која му смета.

Правило три минута првобитно се користило у родитељству.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Правило каже да је, након што се чак и на кратко разиђете са сопственим дететом, неопходно показати потпуну емоционалну укљученост на састанку. Многи родитељи готово интуитивно примењују правило три минута у пракси: искрено се радујући када су се растали са бебом и на десет минута. Такво понашање показује беби безусловну љубав и прихватање, јер сигурно зна да је итекако добродошла.

Партнерски односи

Свака одрасла особа има своје унутрашње дете које жели безусловну љубав и потпуно прихватање. И, наравно, демонстрација радости на састанку након кратке раздвојености је начин да се све ово покаже у потпуности. За особу која је више фокусирана на спољашње испољавање осећања, овај метод је заиста идеалан као демонстрација љубави. Али одрасли се разликују од деце, поред спољашње, неки желе и унутрашњу пуноћу.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Ако малом детету покажете радост на састанку, а затим закопате главу у телефон, оно неће одмах схватити да је ваша манифестација љубави искључиво спољашња. Не, он ће расти са спознајом да је љубав оваква: показати радост, бавити се својим послом – важнији су и занимљивији.

Одрасла особа може такво понашање без унутрашњег садржаја сматрати игром за јавност, која ће коначно уништити поверење у пар. Правило три минута је један од начина да се понашате са својим најмилијима: децом, партнером, за некога - и родитељима.

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Радујте се састанку, обратите пажњу, занимајте се како је прошао дан, шта је било добро или не.

Истовремено, за многе парове је нормално да разговарају о пословима и плановима на ручку, током вечере или пре спавања, а добре и поверљиве односе одржавају кроз комуникацију, искрено интересовање и присуство заједничких планова за будућност. Могуће је не журити на састанку на врату, иако то такође није лоше, али бити емоционално укључен у заједнички однос и живот друге особе. И то је оно што ће помоћи у одржавању блискости и поверења у пар.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas