Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Мале тајне великих кувара

1647980394_egg-g627437d00_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ретко ко не уме да скува јаје, јер је то наједноставније. Виршле или јаја се само убаце у воду и причека се пар минута и јело је готово. Али, током кувања дешава се да јаја пукну. Када се то деси, протеин исцури и ви нећете више имати тако укусан оброк.

Прочитајте још: Легендарни рецепти из 1980. године: Да ли бисте пробали нешто од овога?

Али, не знају сви за трик који ће им помоћи да саврешно скувају јаја. Сви знају за оне "цаке" као што је додавање соли или сирћета у воду, како би љуска остала нетакнута. Сада додајте шибицу или чачкалицу.

Ово вам можда делује чудно, али шибице или чачкалице спречавају протеин да исцури, чак и у случају мале пукотине у љусци. За ово нема објашњења, али многи професионални кувари су приметили да овај метод увек функционише. Немојте користит превише шибица, довољно је да убаците 3-5 комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, проверите да ли су оштећена.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas