Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕКС

Миливојевић открива: Неки парови воде љубав 3 пута годишње и СРЕЋНИ СУ - ево зашто!

Да ли брак може да опстане ако партнери годинама нису водили љубав?

1595938954_Depositphotos_237615484_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Дугогодишње везе и бракови опстају упркос сексуалној дистанцираности партнера, па чак и потпуном изостанку вођење љубави. Партнери се тада воле, али не воде љубав. Звучи контрадикторно, али да ли је заиста тако? Недоумицу решава психотерапеут Зоран Миливојевић.

Зоран Миливојевић

Прочитајте још: Ако сте се питали шта мушкарци мисле о ЖЕНАМА СА СИЛИКОНИМА, ево одговора

- Сексуални аспект љубавног односа је веома важан, али живимо у хиперсексуализованој култури у којој се промовишу секс и сексепил, јер је позната је изрека у маркетингу: Секс продаје - каже Миливојевић.

Наша култура је хиперсексуализована!

Секс у љубавној вези или у браку је вођење љубави, а не само секс. То је начин којим се на телесном нивоу изражава прихватање друге особе, показује да је она вољена и привлачна.

Бежање од куће
Први знаци су смањење или престанак блискости, одбијање комуникације, "бежање од куће". Када неко осећа телесну аверзију, која може ићи до гађења, то је знак да је дошло до озбиљног отуђења.
Истраживање у Немачкој показало да је љубав на првом, а секс на 13. месту.

Када дуже време нема сексуалних односа, питање је да ли то укљученим партнерима одговара или не. Некима секс није важан. Једно истраживање парова у Немачкој, који су у дуготрајним браковима и везама, показало је да им је на првом месту љубав, а тек на 13. секс!

Важнија је љубав и осећај блискости него секс Фото: Депозит

- Људи одустају од партнера онда када схвате да је нешто неприхватљиво и да се он никада неће променити, а то је штета, јер многе ствари могу да се промене, када има воље и када се тражи стручна помоћ - истиче Миливојевић.

Постоје срећни парови који имају секс само неколико пута годишње.

"Не знам ништа о сексу, одувек сам била удата", изјавила је својевремено глумица За За Габор. Да ли је секс неопходан фактор за срећну везу или брак?

- Интересантно, али није, јер постоје парови који деценијама живе заједно и задовољни су, а односе имају неколико пута годишње - истиче Миливојевић.

Порнографска свест
Губитак сексуалне жеље има различите узроке, од хроничног умора. Некада је разлог разочараност везе. Каткад мушкарци имају проблем јер су развили "порнографску свест", због чега, после неколико година, са истом партнерком више не осећају узбуђеност и жељу.

Може ли се веза/брак сматрати задовољавајућом и функционалном уколико партнери спавају у одвојеним креветима?

- У основи да, јер постоје различити разлози за одвојено спавање, а нека истраживања су показала да су партнери одморнији уколико спавају одвојено због хркања - објашњава Миливојевић.

Најбољи секс икада је када је неко заљубљен!

Да ли се "најбољи секс икада" заиста деси само једном у животу?

- Шта је "најбољи секс икада" би требало да каже особа која је при крају живота, да може тачно да пресуди, јер већина људи је имала такав секс са неким у кога су били заљубљени - наглашава Миливојевић.

Прочитајте још: Жене, није ПРОБЛЕМ у вама! Ево који МУШКАРЦИ уживају гледајући ПОРНО ФИЛМОВЕ

Шта је највећи "убица" сексуалне жеље у односу?

- Има их више: умор, конфликти, отуђење, рутина, механички секс без емоција - закључује Миливојевић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas