Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕМОЦИЈЕ

Реакција организма је неминовна: Шта се дешава у телу када ОПРОСТИТЕ превару или увреду?

Психолошки стрес изазива озлојеђеност и узнемиреност за вас, али не и за особу која вас је повредила.

1641329847_people-g63ce385a1_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 

Неки људи мешајуи концепт опраштања само са усменом формом. Прихватање извињења није решење. Рећи „све је у реду“ често иде руку под руку са опраштањем, али то су различити концепти.

Да бисте опростили особи, морате се ослободити свог беса и негативних мисли дубоко у себи, као и споља. Опраштање није само формалност – то је стање духа које вас може уздићи изнад многих невоља, или, обрнуто, психички и физички спустити у понор.

Прочитајте још: Преједање у стресним ситуацијама: У каквој су заправо вези СТРЕС и КИЛАЖА?

Шта се дешава у телу када опростите превару или пређете преко увреде?

Стрес

Истраживања су показала да је једна од предности опраштања смањење нивоа кортизола. Проучавано је укупно 71 учесника и њихове физичке реакције када су са емпатијом говорили о озлојеђености и опраштању. Они који су били либералнији имали су нижи физиолошки одговор на стрес.

Здраво срце

Опраштање буквално веома добро делује на срце. Људи који се замерају имају више срчаних проблема и проблема од оних који опраштају. Зашто би ваше срце требало да пати и да ради више него што је потребно док задржавате бес?

Бол

Пошто је у стању да опрости срцем, смањује се емоционални и физички бол. Од 61 пацијента који су патили од физичког бола у леђима, они који су искрено опростили својим „преступницима” пријавили су нижи ниво болова. Постоји веза између опроштаја и сталног бола.

Крвни притисак

Отпуштањем беса, особа може снизити крвни притисак. Опраштање је повезано са нижим нивоима притиска.

Животни век

Ваше притужбе могу вам одузети неколико година живота. Они који знају да опросте живе дуже!

Важно је запамтити да, држећи се љутње и не намеравајући ништа да исправите, држите ужарени угаљ и горите себе. Пустите угаљ и осећаћете се добро јер сте се ослободили психичког оптерећења.

Након неког времена, ваше тело ће вам се захвалити нижим крвним притиском, здравијим срцем, вишим прагом бола и дужим животом. Следећи пут када вас неко узнемири, сетите се да желите да живите дуг, срећан и здрав живот!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas