Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Реченице које не говори ПАРТНЕР КОЈИ ВАС ВОЛИ И ПОШТУЈЕ: Знак су пасивне агресије, презира или незрелости

Немате шта да тражите у вези у којој вас партнер не поштује и крај кога се осећате мање вредно

1665062304_svadjaaaaa.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Већ сте схватили ствари које би требало да кажете једно другом сваки дан, плус чаробне речи које могу распршити скоро сваку расправу. Али шта је са стварима, које партнер никада не би требало да ти изговори?

Прочитај листу погрешних изјава и пасивне агресије у наставку и не дозволи да ти се неко обраћа на тај начин.

Ти си луда

Ово је пример презира, који стручњаци за односе на Готтман институту, називају једним од четири коњаника апокалипсе везе. Другим речима, то је гарантовани разарач односа. Овај вид негативне комуникације адресира карактер друге особе, а не тренутно понашање и користи се као средство за преузимање “позиције моралне супериорности”. То је такође пример блокирања или преусмеравања, кључни знак гаслигхтинга у вези. Ако мислиш да ово звучи токсично, у праву си.

Шта није у реду с тобом?

Забележи ово под непоштовање и презир.

Прочитајте још: Ова извињењења у браку представљају ЧИСТУ МАНИПУЛАЦИЈУ

Престани да будеш тако захтевна

Критика често звучи специфичније за ситуацију и суздржаније од пуног презира, али ипак има за циљ твој карактер.

То је најглупља ствар коју сам икад чуо

Изузетно увредљива фраза попут ове, само је још један пример – погађаш – презира.

Одрасти

Претходно смо навели шта је Готтман Институт, рекао о презиру као нападу на карактер, који се користи за утврђивање моралне супериорности. Ова изјава се такође уклапа.

Бивши те вероватно због овога оставио

Још једно главно правило здравог партнерства (и уобичајене пристојности) је не бацати со на нечију рану. Емоционална интимност је главни део везе, па постоји велика вероватноћа да се учинимо рањивим делећи несигурности, бриге или можда чак и прошле трауме са својим партнером. Ако твој партнер користи било коју од ових привилегованих информација, то је врло лош знак.

Прочитајте још: Десет знакова који указују да ваша ВЕЗА НИЈЕ НА ДОБРОМ ПУТУ: Време је да ставите тачку на однос

Према др Куку: „Никад, никада, ни под којим околностима немате право да солите рану свог партнера, само зато што сте повређени. Једном када вам особа покаже своје борбене ране и ви је намерно још више повредите, тешко је поново стећи тај ниво поверења.”

Немам ја времена за ово

Ово нас доводи до Готтмановог четвртог коњаника: каменовање. Сваки пут када се „слушалац повуче из интеракције, искључи и једноставно престане да одговара свом партнеру,“ то је каменовање – али то не значи да је страна која је увредила потпуно нема. Каменовање се такође може односити на фразе дизајниране да одбаце и прекину разговор. Уз то, стручњаци са Готтман института истичу, да је каменовање понекад одбрамбени бихевиорални одговор на уочени презир, па ако наиђеш на ово, можда би било паметно размислити о томе како се то дешава и дати себи мало простора прије него што покушате поново решити проблем. Ако комуницирате с поштовањем, а застоји и даље постоје, имате проблем у вези.

Не подносим те

Још један примјер презира, који у случају да ти треба подсетник, је сигуран начин да се повриједи партнер и уништи веза. У ствари, то је један од највећих предиктора развода, према др Џону Готману.

„Када комуницирамо на овом нивоу, заиста смо зли“, каже стручњак за односе.

Волео бих да си више као…

Још мудрих речи др Кука: Поређења убијају. Према експерту, није важно с ким те партнер упоређује, јер проблем лежи у чињеници да “поређења нетачно мере вредност и инсинуирају да је једно боље од другог”.

Правиш фрку ни од чега

Ово је знак да си управо каменована.

Не буди тако осетљива

Осећајност је позитивна особина, тако да је прави проблем овђе што твој партнер говори да брига о твојим осећањима њему није битна.

Прочитајте још: Шта значи правило 80:20 у везама? Важно је да бисмо остали срећни

Ја сам једноставно такав

Ова врста нефлексибилности у партнерству је врло храбар начин да другоме кажеш: ако желиш хармонију, одговорност је на теби. То је уједно и креативан начин каменовања, јер ефективно ставља тачку на сваки разговор који се врти око здравог давања и узимања.

Ја радим цео дан, а шта ти радиш?

Или нека друга еквивалентна фраза, која се односи на новац. Према др Куку: „количина новца коју доносите у везу не би требала утицати на равнотежу моћи и вредности сваког члана пара. Нико не би требало да чује нешто слично од партнера, јер такве изјаве саме по себи обезвређују једну особу, док погрешно надувавају позицију друге у пару”, преноси Ултра.ба.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas