Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗА ПРВИ САСТАНАК: Пет знакова упозорења да особа није за вас

Ево на које ствари треба да обратите пажњу

1706781716_Foto-Shuttertsock-sastanak.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Први састанак је пун узбуђења и неизвесности, али важно је да останете пажљиви и смирени како бисте приметили све могуће знакове упозорења које вам друга особа суптилно шаље. Наравно, у почетној фази заљубљивања, тешко је прихватити да нам друга особа није баш идеалан партнер као што смо у почетку мислили, али боравак у таквој вези не доноси срећу. Наши пријатељи су драгоцен извор подршке у овим ситуацијама. Вољени могу нам понудити објективну перспективу када нам је потребна јер нису емоционално везани за нашег новог партнера. Касније нас могу посаветовати како да водимо отворен разговор са партнером и како да поставимо сопствене личне границе, које су веома важне у односима.

Ово је пет најчешћих знакова упозорења које нам особа шаље на првом састанку.

1. Непоштовање и непоштовање граница

 Ако ваш партнер не поштује ваше границе или показује неприкладно понашање, то може бити очигледан знак проблема. Обратите пажњу на гестове, коментаре или радње које превазилазе вашу зону удобности. Будите сигурни да сте особи јасно ставили до знања шта не одобравате, јер су личне границе субјективни конструкт и оно што вам смета можда не смета другој особи.

2. Недостатак емпатије

 Ако особа не показује интересовање за ваше приче, осећања или перспективе, то може указивати на недостатак емпатије . Емоционална повезаност је важна за успешну везу. Важно је да је ваш партнер заинтересован да сазна о вама и вашем начину размишљања, а ако не покаже исту радозналост, ту је из погрешних разлога.

3. Интензиван притисак или захтеви које не желимо да испунимо

 Ако се осећате под притиском да брзо донесете одлуку или урадите нешто у чему се не осећате пријатно, особа има негативне мотиве. Важно је да правите корак по корак у вези и да се обоје осећате безбедно. Станите чврсто иза свог „не“ и побегните од ове особе што је пре могуће.

4. Велике разлике у вредностима и циљевима

 Ако приметите да имате фундаменталне разлике у вредностима или циљевима, то би могла бити црвена застава. Заједничке вредности често чине чврсту основу за усклађивање у вези. У почетку, бити толико различит може изгледати узбудљиво, али право је питање да ли таква веза уопште може да опстане када се појаве велике одлуке и планови. Вероватно не, зато будите опрезни и мудро процените шта је добро за вас.

5. Негативан став и песимистички поглед на свет

Негативни и песимистични људису прави отров и разлог зашто је живот са њима веома тежак. Такав став не доприноси напретку, успеху и срећи, а разговор са њима никада не би био задовољство. Пронађите некога са ким можете да растете и живите пуним плућима, а не некога ко вас стално вуче назад, што може бити случај са оваквим типовима људи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas