· · Коментари: 0

САЗНАЈТЕ КОЈЕ СУ ГОДИНЕ БРАКА НАЈКРИТИЧНИЈЕ ЗА СВАКИ ПАР: Ако превазиђете ове бројеве, ваша љубав ће трајати заувек

У сваком браку или дугој романтичног вези постоје критичне године у којима парови најчешће имају проблема или чак раскидају свој однос

1679240038_shutterstock_1761099701-bracni-par.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Не схватају сви парови да је у заједничком животу потребан напор оба партнера. Према подацима, 950.000 бракова у Европи (од 2,1 милиона) на крају заврши разводом. Студија адвоката Слатера и Гордона открива која је година брака најсрец́нија, а која најтежа.

Ово су потенцијално накритичније године везе, када може доћи до раскида или развода брака:

3 године

Постоји мишљење да љубав живи само 3 године. Тада се веза прекида или постаје мање идеална него раније. У стварности, након 3 године везе, људи су склонији прихватању слабости партнера и, према томе, осец́ају се угодније. Такође је уобичајено да пар у 3. години заједничког живота одлучује да добије бебу. Због тога њихов однос постаје јачи. Можда се стога ипак може рећи да је трец́а година брака најсрец́нија, уколико се жеље партнера поклопе.

5 година

Први прави проблеми могу почети у петој години породичног живота. У овом периоду деца су још мала и захтевају много неге. Ово је веома тешко комбиновати са послом, одржавањем домац́инства и другим свакодневним проблемима. Након 5 заједничких година парови почињу да размишљају о разводу. Верује се да је ова година најтежа.

7 година

Ако пар остане заједно након 5 година брака, онда их чека још једна баријера. То је седма година заједничког живота, коју стручњаци зову "зид". До тада, заједнички живот постаје рутина. Могуц́и су и финансијски проблеми, брига о деци и свађе око поделе обавеза у домац́инству. Ово је веома компликован период. Ако супружници успеју да прођу кроз то заједнички, тада ц́е пред њима бити снажан и срец́ан брак.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.