Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам знакова да у вашој вези више нема ЕМОЦИЈА: Немојте се заваравати, време је да раскинете

Психолози су издвојили седам промена у вези у којој нема више љубави

1688809871_shutterstock_254876533.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како разликовати кризу у односима? Како признати себи да никада нец́ете моц́и да постанете пуноправни партнери? Да ли треба да покушате да допрете до њега или да се зауставите и не губите време?

Из многих искустава из света психологије, изабрали смо 7 најочигледнијих знакова да је љубав у вашој вези нестала:

Ви можете све сами

Вама је лакше да наручите такси до аеродрома, само да га не би питате да вас одвезе... Ви не желите свађе, и волите саме да решите мале проблеме свакодневног живота, уместо да питате партнера за било какву помоћ. О томе је Ахматова, руска песникиња, мислила када је написала: "Када одушевљено испуњава сваку вашу жељу - то је знак да вас воли.“

Он је увек нерасположен

Некада је тешко направити разлику између депресије и привремених проблема дубоког незадовољства који у потпуности мењају општу ситуацију и тон комуникације. У вашем присуству, он има главобољу, љутито одговара, не жели да га ометате питањима, коментари га иритирају... Заборавио је на комплименте, а радост је ако је дан прошао без икаквих скандала. Зауставите се и размислите: можда ви не радите ништа погрешно. На жалост, ако ово траје неколико месеци и година, онда морамо признати оно што је очигледно: само нестанак љубави чини људе раздражљивим и избирљивим.

Отворени разговор

Куц́а је место где треба да се увек осећате лепо и удобно. Наравно, сукоби и свађе јављају се код свих парова, али ако је период био дуг, треба да погледате ситуацију трезвено и разумно, да разумете шта је пошло наопако. Један од показатеља проблема, што је врло тешко решити, је губитак осец́аја лакоц́е у односима. Некада сте се смејали истим шалама, никада вам није било досадно када сте заједно, а сада је ова хармонија нестала. Тишина је прегласна, дијалог скоро да не постоји, а сви покушаји да се организује романса или повремени разговор се трансформише у позоришну представу у којој се налази све осим атмосфере комфора и радости. Шта да кажете а да га не наљутите? Шта учинити да га насмејете? Журите куц́и, тако да не бисте добиле прекор због кашњења? На жалост, када не постоји могуц́ност да се отворено разговара, а хармонија коју сте имали је нестала – ово је још један од сигнала који једноставно говори да нема шта да се спаси.

Он не жели да проводи време са вама

Почео је да вас избегава. Он касни са посла и све чешће проводи време са пријатељима, код куц́е тражи да га не узнемиравате, јер је имао тежак дан. Током удварања, мушкарац изгледа као жељан младиц́ - он има тенденцију да буде близу, да направи изненађења, да удели комплименте. Током времена, страст нестаје, али у вези у којој постоје осец́ања, партнери се труде да угоде једно другом колико је то могуће. Он има нове активности и интересовања, нова познанства, он често покушава да се удаљи од објашњења и одговора на ваша питања. Укратко, узалуд се надате да је само потребно време да се одмори, да размисли, да се охлади. На жалост, одговор на питање шта је пошло наопако, јесте да вас он не воли.

Немате заједничке планове

Заљубљени пар гради заједничке планове. У здравом односу људи увек имају заједничке циљеве и разговарају о плановима за њихово постизање. Само ово је нормална ситуација, све остало - не. Оклевање да дели планове, незаинтересованост за ваш посао – један је од главних сигнала да мушкарац нема емоције према вама.  

Он не жели секс

Ви озбиљно верујете да вас воли мушкарац који избегава физички контакт са вама? Под условом, наравно, да је здрав човек. Морац́емо да вас разочарамо: ако нема сексуалног живота дужи временски период, постоје сви разлози да сумњате на присуство других људи у односима. Међутим, у веома ретким случајевима, постоје ситуације када је мушкарац уморан или је под стресом, али тај период не може трајати дуже време.

Он вас стално критикује

Само када престане да воли жену, мушкарац се усуђује да је не поштује. Ако је почео да се забавља вашим недостацима, онда је важно да схватите да је ово веома алармантно звоно. Немојте се забављати празним убеђивањем да је уморан и нервозан - јасно је да је престао да вас цени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas