· · Коментари: 0
емоције

Шест знакова да ипак нисте заљубљени: Ова понашања нису добар показатељ

Можда мислите да сте заљубљени и да волите, али ових 6 знакова откривају да сте заправо емоционално зависни!

1659436694_couple-g33a205ed6_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Многе везе наизглед делују складно, хармонично, партнери се воле, поштују...Али када се загребе мало испод површине, у многим везама нема заљубљености већ заправо емоционалне зависности. Такве особе су заглављене у одређеној фази свог живота и у складу с тим се понашају према другима. Нису у стању да задовоље ни своје потребе, нити да постану равноправан партнер другој особи.

Не дозвољавате свом партнеру да живи свој живот

Ваш партнер мора стално да гуши сопствене жеље и тежње, а разлог томе је ваша стална потреба за његовом пажњом. Не дозвољавате му да живи свој живот, већ очекујете да све своје слободно време посвети само вама.

Прочитајте још: Познати руски психолог открива: Мушкарци луде за женама које поседују ову особину

Кривите га за све своје невоље

Емоционално зависни људи увек криве све друге, осим себе за своје проблеме, а нарочито блиске људе. Заборавлате да смо сами одговорни за себе.

Паничите када га нема

Почињете да паничите сваки пут када касни или се не јавља на телефон. У таквим тренуцима осећате се напуштено.

Патолошка зависност

Чини вам се да не можете да преживите ако та особа није у вашем животу. Само поред њега осећате да вредите.

Изоловали сте се од других

Начинили сте свет у коме живите само ви и ваш партнер. Према свим другим људима, чак и према пријатељима и рођацима, имате одређену дистанцу.

Прочитајте још: Пет грешака већина прави након раскида: Овако је све теже

Копирате свог партнера

Један од знакова емоционалне зависности је преузимање укуса, жеља, склоности, оног што се воли или не воли од партнера. Особа губи своју личност и идентитет, стапајући се с партнером.

Ако приметите било који од ових знакова у свом понашању, онда је време да промените однос према себи и партнеру. Љубав је дивна и свака особа заслужује да се према њој друга особа односи са пажњом и поштовањем, али треба да знате да партнер не може да буде ваше власништво. Свако је личност за себе и сврха љубави је да једно друго подржавамо, волимо са свим манама и врлинама, да се допунајвамо, а не да се спутавамо и контролишемо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.