Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Шта желе мушкарци у емотивној вези: Студија дошла до нових резултата

Студија показала да мушкарци жуде за женским комплиментима.

1629812228_Depositphotos_25237277_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Друштвене норме у везама најчешће диктирају да су мушкарци ти који треба да покажу жудњу и иницирају секс, док је осећање да су и сами пожељни скрајнуто. Међутим, ново истраживање показало је да је великој већини мушкараца веома важно да осете код партнерке да су им привлачни, да им значи када оне то и покажу, као и да би волели када би партнерке чешће иницирале секс.

Бројне студије проучавале су колико је осећање привлачности важно за женско сексуално узбуђење, али је та област много мање испитивана код мушкараца.

Прочитајте још: Пет уобичајених ПИТАЊА у ВЕЗИ које људи сматрају ПРЕВИШЕ НЕПРИЈАТНИМ за дискусију!

Ауторка студије, објављене у часопису Јоурнал оф Сеx & Маритал Тхерапy, психотерапеуткиња Сара Хантер Мареј каже да је током каријере приметила да се тема мушке сексуалне жеље узима здраво за готово и често игнорише.

„Честе претпоставке су да код мушке сексуалне жеље нема шта да се проучава, да је једноставна и површна. Тада сам схватила да у ствари треба да причам са мушкарцима о томе“, објашњава Хантер Мареј.

Имајући у виду мањак бављења том темом, покренута је студија са узорком од више од 300 мушкараца, узраста од 18 до 65 година, који се налазе у хетеросексуалним везама у распону од 7 месеци до 45 година.

Мушкарци су питани колико им је важно да их партнер проналази сексуално пожељним, а потом и да опишу шта партнерка ради да би им то показала и да ли постоје ствари или гестови који би помогли у томе.

Скоро сви испитаници, 95 одсто, рекли су да им је веома важно да виде да су сексуално привлачни својој партнерки.

Упитани како им то партнерке стављају до знања, 41 одсто испитаника рекло је да њихове партнерке привлачност показују вербално, 34 одсто додиром, 28 одсто иницирањем физичке активности, а само 19 одсто је рекло да су им партнерке ентузијастичне и узбуђене током секса.

Прочитајте још: Три СУПТИЛНА знака да сте у лошој вези: Ако не постоји однос 80/20, време је за узбуну!

Велика већина мушкараца у студији (88 одсто) објаснила је шта би желела од партнерке и на који начин оне могу да им покажу сексуалну привлачност. Скоро половина је сугерисала да би волела када би се партнерке самопоузданије и доминантије понашале у кревету.

Осим тога, 17 одсто би хтело да партнерке чешће саме иницирају секс, 15 одсто да јасније комуницирају и пренесу своје сексуалне потребе и жеље, а 14 одсто жуди да партнерке покажу више сексуалног интересовања за њих.

Занимљиво је и да 18 одсто мушкараца каже да би желело више романтике у вези, 16 одсто да им треба више несексуалног додира, а 19 одсто да би волело да партнерке више флертују са њима.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas