Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТИНА БОЛИ

Три СУПТИЛНА знака да сте у лошој вези: Ако не постоји однос 80/20, време је за узбуну!

Знакови поред пута су битни. Да ли сте у лошој вези?

1628774965_people-2603521_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Тешко је признати да се однос који је почео одлично и са толико обећања претворио у нешто лоше. Кад уђемо у везу, често носимо ружичасте наочаре, фокусирајући се на све добре особине нашег партнера и занемарујући њихове грешке. Зато су наша породица и пријатељи обично бољи у предвиђању исхода наше везе од нас.

Прочитајте још: Да ли сте икада пробали ПОЉУБАЦ ЛЕПТИРА? Сладак и нежан, показујете партнеру да се осећате сигурно са њим! (ФОТО)

Ево три знака лоше везе:

1. Немате личну слободу.

Веза не би требало да се заснива на контролисању друге особе, већ да дајете једно другом потпуну слободу и да доносите међусобно усклађене одлуке. Свака особа има јединствене потребе, а најбољи односи су они у којима партнери испуњавају најважније потребе једни других. Ако откријете да ваш партнер контролише како трошите новац, са ким се дружите, како се облачите или било које друге одлуке, схватите то као велику црвену заставу.

Фото: Пиксабеј

Људи који желе да контролишу своје партнере несигурни су у погледу своје способности да задовоље партнерове потребе. Плаше се да ће слобода помоћи њиховом партнеру да схвати да је живот бољи без везе. Сигуран партнер не сумња у своју способност да задовољи потребе других; знају да ако их партнер остави због неког другог, веза није ни била права.

Када сте једно у другом присутни, ствари су напете, долази до свађа и осећате се несрећно. Свако јутро буђење је ужасно јер су још увек тамо.

2. Ваш однос 80/20 је искључен.

Џон Готман, познати истраживач парова, у стању је да предвиди развод са 90 одсто тачности. Како то ради? Гледајући како партнери међусобно комуницирају и кодира њихов однос позитивне и негативне размене. Парови би требали имати најмање 80 посто позитивних интеракција. Осталих 20 процената, према Готману, можда никада неће бити решено; аргументи који су присутни на почетку везе вероватно ће остати истакнути до краја.

Уместо да се фокусирамо на изворе сукоба, циљ би требало да буде повећање 80 процената. Радите на томе да однос учините што је могуће позитивнијим, а остатак пустите. Ако се нађете у вези с сразмером нагнутом према негативном, то можда није најздравији однос. 

Фото: Пиксабеј

3. Желели бисте да сте сами код куће.

У лошој сте вези када пречесто желите да вам партнер није у близини. Почињете да схватате да би живот могао бити лакши и срећнији без њих. Када сте једно у другом присутни, ствари су напете, долази до свађа и осећате се несрећно. Свако јутро буђење је ужасно јер су још увек тамо.

Немојте остати у вези само зато што мислите да никога нећете пронаћи боље; боље је бити сам. Потребна је храброст да признате да се однос покварио, али бисте се изненадили колико снажни и срећни можете бити сами.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas