· · Коментари: 0
СЕКС

Тело вас упозорава: Ако сте дуго БЕЗ СЕКСА приметићете знакове

До престанка сексуалних активности може доћи из различитих разлога.

1606823283_Depositphotos_25198113_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Недостатак сексуалних односа не утиче на сваку особу исто, разлике ће зависити од здравља, година, али и о односа пре паузе.

Ако си у вези, а односи су реткИ, можда ћеш се са партнером осећати мање повезано, што значи да не разговарате довољно о осећањима и не добијаш подршку како би преживела свакодневни стрес. Секс помаже телу да ословађа добре хормоне попут окситоцина и ендорфина, који ће помоћи при ублажавању стреса.

Предност окситоцина је у томе што помаже код бољег сна.

Прочитајте још: Да ли луксуз утиче на избор партнера?

Нека истраживања су покажала да се људи са редовним односима боље присећају и имају боље памћење. 

Редовни односи, такође, доприносе и бољој емоционалној повезаности са партером, што отвара врата бољој комуникацији. Парови који имају чешће односе су срећнији од оних који их имају ређе.

Прочитајте још: Ово је 10 занимљивих чињеница о мушкарцима које нисте знали

Фото: Депозит

 

Такође, односи могу телу да помогну и у борби против болести, па ће прехладе и упале бити ређе. 

Менопауза је још један од разлога за редовне односе. Без редовног секса, материца може да се стегне, а кад односи нису редовни може доћи до крварења током секса.

Оно што је изненађујуће је то да редовни односи могу да помогну и у ублажавању грчева током менструације. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.