· · Коментари: 0
КАДА ЈЕ ДОСТА?

Тестирајте свој однос помоћу квиза "ДАН РАЗВОДА": Експерт открива 8 знакова да је дошао КРАЈ (ТЕСТ)

Јуче је био дан развода, а адвокати су преплављени упитима парова којима је празнични период био кап која је прелила чашу.

1641801107_chair-g05ae74ddd_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Више од 40.000 несрећних Британаца се „разводи“ на Гуглу сваког јануара и, пошто је први радни понедељак у Новој години, адвокатске фирме се спремају за велики дан. Сезонски скок је узрокован притисцима Божића, са породицама које проводе више времена заједно, каже тренер за разводе Сара Вудворд.

Она објашњава: „Парови често имају проблеме у вези и надају се да ће их заједнички период зближити, а није тако. Финансијски стрес и жеља за савршеним Божићем доводе све до врхунца и то је последња кап. Други су можда чекали да проведу последњи Божић са децом пре него што покрену развод."

Прочитајте још: СТРУЧЊАК ЗА ОДНОСЕ ТВРДИ: Ако ваш мушкарац користи ОВУ ФРАЗУ, вероватно вас ВАРА

Да ли је развод заиста одговор за вас? Урадите квиз у наставку и прочитајте Сарин савет да видите да ли је време да дигнете руке. И она нуди савете како да се снађете у разводу.

Тестирајте своју везу

1. Ако купите нову одећу да ли ваш партнер...

А. Похвали како изгледате
Б. Пита колико кошта
Ц. Захтева да види рачун

2. Колико често се свађате?

А: Једном или два пута месечно
Б. Сваки дан
Ц. Никада

3. На крају радног дана да ли...

А. Радујете се што идете кући
Б. Искористите прилику да се дружите са колегама
Ц. Брините о томе у каквом ће расположењу бити ваш партнер

4. Који је твој савршен викенд?

А. Мешавина времена насамо са партнером и дружења
Б. Викенд код куће са својим партнером, али обоје раде своје ствари
Ц. Путовање са пријатељима

5. Нешто се дешава у вашем дану, добро или лоше, и желите то да поделите. Кога зовете?

А. Зовете свог партнера
Б. Зовете своју маму
Ц. Зовете пријатеље

6. Ваш партнер организује ноћни излазак са пријатељима. Како реагујете?

А. Договорите се да упознате његове пријатеље
Б. Осетите олакшање што имате кућу за себе
Ц. Проверите његов/њен Фацебоок и друштвене мреже пре, током и после дружења

7. Ако свог партнера замислите са неким другим, да ли се осећате...

А. Опустошено
Б. Љубоморно
Ц. Равнодушно

8. Да ли су ваша деца икада показала забринутост за вашу срећу?

А. Никада
Б. Тек после свађе
Ц. Све време

АКО сте одговорили углавном под А: Не потписујте, у реду је. У целини, ваша веза је здрава и линије комуникације су отворене. Постигли сте равнотежу између дружења и провођења времена са породицом и пријатељима. Повремене свађе су део снажног брака и помажу сваком партнеру да сазна шта други заправо осећа.

Углавном Б: Још увек постоји нада. Можда се много свађате или се осећате занемарено, али ваши проблеми можда неће бити непремостиви. Сви бракови трпе тешка времена, али је важно да покушате да решите своје проблеме док још можете.

Углавном Ц: Нађите адвоката. Изгледа да сте прилично несрећни. Дакле, ако осећате да не можете да поправите ствари, можда бисте желели да размислите о свом следећем кораку.

Како се снаћи у разводу

РАЗВОД ће увек бити тежак, али овде Сара дели неколико савета који ће вам помоћи да прегрмите овај период.

  • Уверите се да имате свој тим за подршку. Адвокат, ако вам је потребан, и финансијски саветник, али и пријатељи и породица за разговор. То нису нужно они људи који су вам најближи јер, иако су њихова срца на правом месту, они могу бити превише умешани. Изаберите пријатеље и породицу који вас добро слушају, који вас неће осуђивати или говорити шта треба да радите.
  • Дозволите себи да се држите својих емоција и осетите их као део свог процеса лечења. Развод је друга најтрауматичнија ствар кроз коју можете проћи у животу, након смрти вољене особе. Доживљавате тугу, па знајте да је то како се осећате нормално. Избегавајте технике ометања, попут дуготрајног рада, јер ће вас то поново сустићи.
  • Консултујте финансијског саветника на почетку процеса. Они могу моделирати вашу имовину, приходе и будуће потребе и ставити вас у много јачу позицију у смислу преговарања о нагодби. Ако будете пријатељски настројени, можете избећи скупе правне таксе. Идеја је да коначну нагодбу прегледа адвокат, али стварна судска такса за развод износи 593 фунти, а улазак у парницу у правном сленгу коштаће вас хиљаде.
  • Пренесите то деци заједно и одвојите довољно времена да одговорите на њихове сумње. Уверите их да их обоје и даље волите и да то није њихова грешка.
  • Ако имате заједничко старатељство, одржавајте однос пријатељским. Када деца оду код вашег бившег, будите узбуђени због њих и питајте их шта су радили када се врате, како се не би осећали кривим што су се добро провели са другим родитељем.
  • Вежбајте. Бити активан је кључан за јачање вашег менталног здравља, чак и ако је то само излазак у природу у шетњу 20 минута дневно.
  • Вежбајте захвалност. Може бити тешко када пролазите кроз развод, али сваки дан размишљајте о три ствари на којима сте захвални. Студије су показале да има велики ментални утицај након само три недеље.
  • Одморите се од друштвених мрежа и престаните пратити свог бившег. Последња ствар коју желите да урадите је да гледате њихов наизглед срећан живот.
  • Имајте самилост према себи. Лако је бити пун самопрезира и самокритике, али разговарајте са собом као са најбољим пријатељем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.