· · Коментари: 0

Заљубљени сте у неког са ким НЕ МОЖЕТЕ ДА БУДЕТЕ? 8 савета помоћи ће вам да преболите и кренете даље

Уколико сте несрећно заљубљени, ови савети могу вам бити од користи

1679660720_shutterstock_345397208.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Љубав може да буде предивна бајка, али и извор туге и меланхолије када се романтични планови не одвијају онако како наше срце жели. Ако сте некада доживели разочарање у љубави, знате колико то искуство може да буде болно и тешко. Од раскида, прељубе, токсичних веза, до препрека - сви ови изазови могу отворити емотивне ране. Један од главних изазова јесте како да наставимо даље када волимо особу са којом из неког разлога не можемо да будемо.

Шта год да је разлог, ево 8 начина да се препустите и кренете даље.

1. Осетите бол и дозволите себи времена да тугујете - Излаз је завршен, и иако то може звучати као нешто што људи кажу, у тих неколико речи има много мудрости. На крају дана, што више покушавате да побегнете од својих осећања или покушавате да их игноришете, заборавите, то ћете касније морати да се суочите. Боље је ићи напред и суочити се с тим сада и жалити због губитка него потискивати емоције.

2. Немојте себи изнова постављати питања - Можда би било примамљиво седети и питати се шта би се догодило да су ствари успеле. "Шта ако се сада вратим?" можете себе питати. Можда ћете се питати "Да ли сам могла нешто другачије?; "Да ли сам могла да га задржим?" Разматрање ових питања у глави може само неповољно да се одрази на ваше расположење, да вам додатно отежа и доведе вас у заблуду. Зато је важно да пустите сва питања и прођете кроз ову фазу без враћања у прошлост.

3. Прекините контакт у потпуности - Можда изгледа као да је то тежак задатак, али ако је веза токсична или сте свесни да нема шансе да буде успешна, немојте се држати за њу. Не фокусирајте се на ову особу, надајући се да ће ствари једног дана магично функционисати. Морате прекинути контакт ако очекујете да идете даље. Да, постоје изузеци од овога, на пример ако имате децу са овом особом. Међутим, ако немате ПРАВИ разлог да будете у близини ове особе, једноставно немојте.

4. Избегавајте ситуације које би могле бити нејасне - Избегавајте ситуације у којима занте да ћете се срести, не одлазите на места која вас подсећају на њега, не радите ствари које вас у великој мери повезују са том особом. Покушајте да себи олакшате, а не да отежате.

5. Одустаните од затварања - Немојте да се затворите и повучете у себе, већ говорите отворено о својим емоцијама. Уколико не можете да изговорите оно што осећате, напишите опроштајно писмо и спалите га.

6. Креирајте систем подршке - Изградите себи систем подршке пријатеља и породице којима верујете. Идите до њих и замолите их да вас подсете зашто сте уопште отишли из ове везе, шта је то што је добро и што вас може очекивати сада.

7. Будите искрени према себи - Морате бити искрени према себи зашто је ова веза морала да се заврши. Можда је тешко, али морате бити брутално искрени према себи. Седите и запишите зашто не можете да будете са њим, и будите отворени када то себи саопштавате.

8. Дозволите себи да покушате поново - Дозволите себи да поново будете срећни, обратите пажњу на све те могућности и дивне ствари које вас окружују. Допустите себи радост и нове шансе, а љубав ће се појавити онда када треба. Ви такву радост заслужујете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ