Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
поштовање

Знакови који указују на НЕПОШТОВАЊЕ у браку: Како да решимо проблем?

Да ли осећате да се непоштовање све више појављује у вашем браку?

1643813625_e8e2359a7f85b905012c96adb94d585d2e560cb7.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Не ради се о непоштовању које примате, мада је и оно могуће, већ које показујете. Ако је тако, то је нешто с чим морате научити како да се изборите. Пре свега морате знати да идентификујете облике непоштовања који су присутни, и да затим нађете проактивне кораке да им се супротставите. Они морају бити вођени зрелошћу и разумевањем.

Прочитајте још: КАКО ДА ЖЕНА НАПРЕДУЈЕ У КАРИЈЕРИ: Ово је најбоље место за рад, а сваки проблем се решава уз "виртуелну кафу"

Непоштовање у браку

У оваквој причи нажалост нисте сами, јер јако велик број брачних парова дозвољава себи да показује висок ниво непоштовања према свом партнеру. Овакав став се не дешава само у њиховим домовима, већ и у јавности, а ако не желите да будете део те негативе статистике, завирите у нашу галерији и откријте знаке који указују на непоштовање као и као да се изборите са њим.

Прочитајте још: Жене се изјасниле: ПОКЛОН који би желеле да добију од партнера ће вас изненадити

Подругљиви коментари

Када ваш супруг каже или уради нешто, што за вас нема апсолутно никаквог смисла, да ли му постављате питања како бисте дошли до јаснијег сазнања или му пребаците како прича којешта? Када особа мисли да је она стално у праву, и да је једино њено мишљење увек зрело, рационално и смислено, све што други око ње ураде или кажу, биће јој у најмању руку смешно. Можда за вас оно што је он рекао нема основе, јер није поткрепљено вашим искуством, али је лично искуство вашег супруга једнако валидно као и ваше. У том случају морате му указати поштовање.

Повишен тон

Када комуницирамо једни с другима, не ради се само о речима које изговарамо већ и о нашем говору тела и тону гласа. Они заједно преносе целокупну поруку до ваше вољене особе. Размислите: да ли имате обичај да преврћете очима док разговарате са супругом, или можда стискате зубе и имате саркастичан тон? Све су то облици непоштовања према особи са којом разговарате. То јој говори да њене речи и мисли за вас немају вредност. Морате се потрудити да избаците ове компоненте из свог понашања, и да много мирније обављате разговоре.

Претње у виду одласка или развода

Ваш партнер мора да зна да сте вољни да са њим решавате све тешке ситуације на које наиђете у браку. Ако сваки пут када се појави проблем ви претите да ћете га напустити, на овај начин уништавате поверење које вам је дато, и своју посвећеност приказујете као врло ниску. Како можете од њега да очекујете да вам буде посвећен ако му редовно показујете да бисте радије отишли него радили на томе да се ствари поправе када вам је тешко? Ако не знате како да се носите са проблемима, поштеније је да то партнеру кажете и саслушате његов савет, него да претите одласком.

Прочитајте још: Каква је повезаност између контакта очима и заљубљености? Научници имају занимљиве одговоре

Прозивке у виду погрдних имена

Ово је нешто што највише указује на непоштовање у браку. Имена која би требало да повреде вашег супруга, заиста не би смела да прелазе руб ваших усана. Било да сте му рекли да је кретен, идиот или глупан, само ћете себи отежати решење било ког постојећег проблема. Морате научити како да своју фрустрацију усмерите на проблем који је присутан, а не једно на друго. Прозивке у виду погрдних имена не смеју имати своје место у браку, јер се оне урезују у срце, и јако се тешко заборављају.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas