Oglas
· · Komentari: 0
poštovanje

Znakovi koji ukazuju na NEPOŠTOVANJE u braku: Kako da rešimo problem?

Da li osećate da se nepoštovanje sve više pojavljuje u vašem braku?

1643813625_e8e2359a7f85b905012c96adb94d585d2e560cb7.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ne radi se o nepoštovanju koje primate, mada je i ono moguće, već koje pokazujete. Ako je tako, to je nešto s čim morate naučiti kako da se izborite. Pre svega morate znati da identifikujete oblike nepoštovanja koji su prisutni, i da zatim nađete proaktivne korake da im se suprotstavite. Oni moraju biti vođeni zrelošću i razumevanjem.

Pročitajte još: KAKO DA ŽENA NAPREDUJE U KARIJERI: Ovo je najbolje mesto za rad, a svaki problem se rešava uz "virtuelnu kafu"

Nepoštovanje u braku

U ovakvoj priči nažalost niste sami, jer jako velik broj bračnih parova dozvoljava sebi da pokazuje visok nivo nepoštovanja prema svom partneru. Ovakav stav se ne dešava samo u njihovim domovima, već i u javnosti, a ako ne želite da budete deo te negative statistike, zavirite u našu galeriji i otkrijte znake koji ukazuju na nepoštovanje kao i kao da se izborite sa njim.

Pročitajte još: Žene se izjasnile: POKLON koji bi želele da dobiju od partnera će vas iznenaditi

Podrugljivi komentari

Kada vaš suprug kaže ili uradi nešto, što za vas nema apsolutno nikakvog smisla, da li mu postavljate pitanja kako biste došli do jasnijeg saznanja ili mu prebacite kako priča koješta? Kada osoba misli da je ona stalno u pravu, i da je jedino njeno mišljenje uvek zrelo, racionalno i smisleno, sve što drugi oko nje urade ili kažu, biće joj u najmanju ruku smešno. Možda za vas ono što je on rekao nema osnove, jer nije potkrepljeno vašim iskustvom, ali je lično iskustvo vašeg supruga jednako validno kao i vaše. U tom slučaju morate mu ukazati poštovanje.

Povišen ton

Kada komuniciramo jedni s drugima, ne radi se samo o rečima koje izgovaramo već i o našem govoru tela i tonu glasa. Oni zajedno prenose celokupnu poruku do vaše voljene osobe. Razmislite: da li imate običaj da prevrćete očima dok razgovarate sa suprugom, ili možda stiskate zube i imate sarkastičan ton? Sve su to oblici nepoštovanja prema osobi sa kojom razgovarate. To joj govori da njene reči i misli za vas nemaju vrednost. Morate se potruditi da izbacite ove komponente iz svog ponašanja, i da mnogo mirnije obavljate razgovore.

Pretnje u vidu odlaska ili razvoda

Vaš partner mora da zna da ste voljni da sa njim rešavate sve teške situacije na koje naiđete u braku. Ako svaki put kada se pojavi problem vi pretite da ćete ga napustiti, na ovaj način uništavate poverenje koje vam je dato, i svoju posvećenost prikazujete kao vrlo nisku. Kako možete od njega da očekujete da vam bude posvećen ako mu redovno pokazujete da biste radije otišli nego radili na tome da se stvari poprave kada vam je teško? Ako ne znate kako da se nosite sa problemima, poštenije je da to partneru kažete i saslušate njegov savet, nego da pretite odlaskom.

Pročitajte još: Kakva je povezanost između kontakta očima i zaljubljenosti? Naučnici imaju zanimljive odgovore

Prozivke u vidu pogrdnih imena

Ovo je nešto što najviše ukazuje na nepoštovanje u braku. Imena koja bi trebalo da povrede vašeg supruga, zaista ne bi smela da prelaze rub vaših usana. Bilo da ste mu rekli da je kreten, idiot ili glupan, samo ćete sebi otežati rešenje bilo kog postojećeg problema. Morate naučiti kako da svoju frustraciju usmerite na problem koji je prisutan, a ne jedno na drugo. Prozivke u vidu pogrdnih imena ne smeju imati svoje mesto u braku, jer se one urezuju u srce, i jako se teško zaboravljaju.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas