· · Коментари: 0

КАКО ДА ЖЕНА НАПРЕДУЈЕ У КАРИЈЕРИ: Ово је најбоље место за рад, а сваки проблем се решава уз "виртуелну кафу"

Женска мрежа Србије

1643879169_Milica.JPG

У фармацеутској компанији МСД Србија радим 14 година и до сада сам имала прилику да будем део различитих иницијатива које су за циљ имале побољшање ангажованости и мотивације запослених. Када су ме позвали да водим Женску мрежу Србије, прво сам  сам помислила:

“Да ли једној компанији у којој већину запослених чине жене, треба Женска мрежа?” Логика иза овога је била чињеница да долазим из организације у којој жене нису ни у каквом смислу угрожене, где се негује култура слободног говора и мишљења, као и то да сви запослени имају подједнака права за учењем и напредовањем, без обзира ком полу припадају.

Очигледно је да се земље и културе разликују, али и то, да потреба за Женском мрежом, представља много више од пуке одбране женских права.  Женска мрежа фармацеутске компаније МСД је основана 1995. године и данас представља највећу организовану пословну групу у оквиру компаније са више од 9000 чланова, заступљену у преко 57 поглавља широм света. 

Женска мрежа је посвећена обезбеђивању окружења у којем ће жене моћи да напредују у каријери у неограниченом броју улога и такође да се створи заједница која би помогла развоју корпоративне културе уз поштовање различитости и давању подршке једнаким могућностима за све, без обзира на пол. Чланове мреже подједнако данас чине и мушкарци и жене.

Женска мреже Србије, као део поглавља Балкана, званично је представљена организацији у децембру 2019. године, и за скоро две године, можемо да будемо поносни на чињеницу да више од 60% нашег колектива су чланови мреже. Прва година нашег рада је уз појаву пандемије, била изазовна за све нас. Потрудили смо се да будемо искрена подршка и ослонац једни другима, да разумемо изазове са којим се сусрећемо и прихватимо наше различитости које се односе на  прилагођавање  променама и стреса.

Уз организовање “виртулених кафа” и учењем из искуства “јаких” жена и мушкараца различитих професија, покушали смо да заједно пребродимо насталу ситуацију. Посебно смо поносни на радионице на тему менталног здравља, али и индивидуалне сесије са терапеутом, где смо пружили подршку запосленима у жељи да унапредимо психолошко стање сваког запосленог посебно, али и колектива као целине. 

Недавно је фармацеутска компанија МСД Србија сертификована као најбоље место за рад, а одговори на тему једнакости и инклузивности говоре, да смо за ових пар година, заједно направили здраву атмосферу за рад.

Уз развој и унапређење лидерских особина насих чланова, обележавање Међународног дана жена, Међународног дана мушкараца, Дана Жена у науци и технологији, у будућности, Женска мрежа Србије ће се више посветити повезивањем и умрежавањем са сличним организацијама у нашем друштву, подржавајући предузетнички дух жена уз оснаживање родно равноправне заједнице.

Милица Јанковић 
МСД Женска мрежа Србије 
Balkans Communication &
Hospital and Specialty Marketing Manager

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.