Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 најлепше расе паса на свету: Наука каже да су они најсимпатичнији

Лепота код паса може бити субјективан појам, али постоје одређени атрибути који доследно изазивају дивљење.

1718622428_shutterstock_611253869.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У 2021. години, студија која је користила златни пресек покушала је да квантификује псец́у љупкост, откривајуц́и да се расе попут далматинца, ирског шпанијела и фокс теријера блиско придржавају овог математичког стандарда привлачности, према истраживању које је пренео Натуре оф Хоме.

Стручњаци су такође проценили естетске квалитете који расу паса чине лепом, узимајуц́и у обзир факторе као што су њихова грађа, длака и укупне пропорције. Од сређених и елегантних до нежних и симпатичних, постоји широк спектар карактеристика које доприносе визуелној привлачности расе.

Иако можда нису најслађи куц́ни љубимци (према науци), пси су несумњиво најпопуларнији избор куц́них љубимаца широм света. Имајуц́и све горе наведено на уму, студија је узела 100 раса паса и анализирала их како би дошли до закључка која се раса најбоље придржава пропорцијама златног пресека.

Подаци показују да је далматинац, најпознатија раса из Дизнијевог филма "101 далматинац", званично најслађа раса паса на свету. Ирски водени шпанијел, највец́а раса шпанијела са смеђим коврџавим крзном, налази се на другом месту, а фокс теријер, са карактеристичним крзном и преклопљеним ушима, је трећа најслађа раса паса.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas