Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 чињеница о ПАПАГАЈИМА које нисте знали (ФОТО)

Погледајте које тајне крије овај чести кућни љубимац

1655725430_parrot-3601194_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Осим што уме да размени по коју реч са вама, ова птица има и низ квалитета због чега је многи обожавају. Веома је занимљив и захтева мање пажње од рецимо кучића или мачака. Ако се двоумите да ли ова животиња треба да постане део ваше породице, погледајте ове занимљивости. 

Папагај не уме да прича

Упркос великом поносу власника ових симпатичних птица, папагај заправо не зна да прича и смислено склапа реченице. Он само опонаша звуке и језичке конструкције које често чује у својој непосредној околини.
Од врста папагаја, као највеће причалице познати су афрички сиви папагај и тигрица (Аустралијски “талас” папагај).

Папагај може постати гојазан

Папагаји уствари болују од сличних болести као и људи, па се може догодити да угину од превише стреса или неправилне исхране. Гојазност је честа појава код папагаја, па ако свог љубимца држите у кавезу морате га пуштати да лети бар 1х дневно.

Папагај нема расе

За разлику од паса или мачака, папагај је животиња која нема расе. Иако нам се испрва чини да је реч о врсти птице са расама као што су макао или ара, реч је уствари о одвојеним врстама. Сматра се да данас постоји 372 врсте ове птице подељене у 86 рода и 3 породице.

Фото: Пиxабаy

Највећи папагај

Највећа врста папагаја је Какапо, који се може наћи у Јужној Америци. Он може достићи висину и до 1м, може бити тежак и до 5кг, а животни век му се креће од 30-50 година.

Компликовано га је лечити

С обзиром на то да није реч о сисару него о птици, папагај има специфичну физиономију и због тога је чак и ветеринарима теже да га лече. Неретко се можда десити да не може да се утврди о којој болести или проблему је реч, па се тиме компликује лечење.


БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas