Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Алтернативна медицина за КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ: Здраво БИЉЕ које помаже при уклањању одређених тегоба

Постоји низ биљака за кућне љубимце које треба да имате при руци како би помогли вашем крзненом пријатељу

1654621531_dog-g2cc1829ee_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Биље може помоћи да ваш љубимац буде здрав и може се користити као алтернативни третман за неке болести, баш као код људи. Власници кућних љубимаца окрећу се холистичкијим режимима за кућне љубимце за опште здравље јер су ефикасни и безбедни за употребу. И сам пас, када му је лоше посегне за травом да је пасе, те су природни начини увек боље решење. 

Прочитајте још: Стижу високе температуре: Трик од 5 секунди помоћи ће вам да откријете да ли је вашем псу превруће за шетњу

Алоја

Алоја је добра опција за кућне љубимце који имају посекотине или огреботине. Користите свежу алоју ако је могуће. Једноставно умасирајте у захваћено подручје. Има дејство хлађења и помоћи ће да се подручје одржи влажним тако да може брзо да зарасте.

Пчелињи полен

Иако не спада у биље, долази из њих. Пчелињи полен је одличан извор хранљивих материја за кућне љубимце. Садржи скоро 40 процената протеина и добар је извор витамина А, Ц, Д, Е и Б комплекса. У стању је да одржи кардиоваскуларни систем здравим и помаже у јачању респираторног система.

Лаванда

Ова биљка одлична је за кућне љубимце који су под стресом. Да ли је то због буке, одређених повреда или звона на вратима. Додавање екстракта валеријане, овса и камилице помоћи ће да их природно умирите. Друга опција је да додате само мало уља лаванде близу њушке. Оперите постељину за псе са малом количином уља лаванде као и за дуготрајан третман.

Суручица 

Лекови против болова могу имати озбиљне нежељене ефекте на неке кућне љубимце. У неким ситуацијама можете заменити биљку ливадицу или суручицу уместо лекова преко рецепта. Овај природни лек за ублажавање болова треба давати у малим дозама као додатак и тек након провере са својим ветеринаром.

Пивски квасац

Пивски квасац је одлично решење за кућне љубимце који се боре са бувама. Буве и њихови уједи изазивају алергијску реакцију код кућних љубимаца. Користите једну кашичицу или једну таблету дневно. Ово смањује свраб и спречава инфестацију бувама.

Водите рачуна да на време отркијете да ли је ваш пас алергичан на биље и на полен, што ће се врло брзо манифестовати већ у младости. Уколико је то случај, користите традиционалне лекове за вашег пса или оне које вам препише ветеринар. Уколико вам је пас сасвим здрав и отпоран на алергије, ово алтернативно лечење биће много боље и здравије за вашег пса. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas