· · Komentari: 0

Alternativna medicina za KUĆNE LJUBIMCE: Zdravo BILJE koje pomaže pri uklanjanju određenih tegoba

Postoji niz biljaka za kućne ljubimce koje treba da imate pri ruci kako bi pomogli vašem krznenom prijatelju

1654621531_dog-g2cc1829ee_640.jpg
Foto: Piksabej

Bilje može pomoći da vaš ljubimac bude zdrav i može se koristiti kao alternativni tretman za neke bolesti, baš kao kod ljudi. Vlasnici kućnih ljubimaca okreću se holističkijim režimima za kućne ljubimce za opšte zdravlje jer su efikasni i bezbedni za upotrebu. I sam pas, kada mu je loše posegne za travom da je pase, te su prirodni načini uvek bolje rešenje. 

Pročitajte još: Stižu visoke temperature: Trik od 5 sekundi pomoći će vam da otkrijete da li je vašem psu prevruće za šetnju

Aloja

Aloja je dobra opcija za kućne ljubimce koji imaju posekotine ili ogrebotine. Koristite svežu aloju ako je moguće. Jednostavno umasirajte u zahvaćeno područje. Ima dejstvo hlađenja i pomoći će da se područje održi vlažnim tako da može brzo da zaraste.

Pčelinji polen

Iako ne spada u bilje, dolazi iz njih. Pčelinji polen je odličan izvor hranljivih materija za kućne ljubimce. Sadrži skoro 40 procenata proteina i dobar je izvor vitamina A, C, D, E i B kompleksa. U stanju je da održi kardiovaskularni sistem zdravim i pomaže u jačanju respiratornog sistema.

Lavanda

Ova biljka odlična je za kućne ljubimce koji su pod stresom. Da li je to zbog buke, određenih povreda ili zvona na vratima. Dodavanje ekstrakta valerijane, ovsa i kamilice pomoći će da ih prirodno umirite. Druga opcija je da dodate samo malo ulja lavande blizu njuške. Operite posteljinu za pse sa malom količinom ulja lavande kao i za dugotrajan tretman.

Suručica 

Lekovi protiv bolova mogu imati ozbiljne neželjene efekte na neke kućne ljubimce. U nekim situacijama možete zameniti biljku livadicu ili suručicu umesto lekova preko recepta. Ovaj prirodni lek za ublažavanje bolova treba davati u malim dozama kao dodatak i tek nakon provere sa svojim veterinarom.

Pivski kvasac

Pivski kvasac je odlično rešenje za kućne ljubimce koji se bore sa buvama. Buve i njihovi ujedi izazivaju alergijsku reakciju kod kućnih ljubimaca. Koristite jednu kašičicu ili jednu tabletu dnevno. Ovo smanjuje svrab i sprečava infestaciju buvama.

Vodite računa da na vreme otrkijete da li je vaš pas alergičan na bilje i na polen, što će se vrlo brzo manifestovati već u mladosti. Ukoliko je to slučaj, koristite tradicionalne lekove za vašeg psa ili one koje vam prepiše veterinar. Ukoliko vam je pas sasvim zdrav i otporan na alergije, ovo alternativno lečenje biće mnogo bolje i zdravije za vašeg psa. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.