Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири разлога зашто пси УНИШТАВАЈУ ИГРАЧКЕ: Без обзира на расу и узраст ово сви раде

Ако имате љубимца сигурно сте бар једном присуствовали сцени где он уништава плишану играчку коју сте му купили

1655209628_mathew-coulton-ZnHEa8mHOxw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Било да имате старијег или млађег пса, сигурно сте присуствовали оваквим сценама: донесете му играчку, он се испрва одушеви, али у једном тренутку креће да је гризе и черупа.

Прво што већина власника паса помисли јесте да је реч о размажености или васпитању. Али, то може бити доста далеко од истине!

Многи стручњаци који се баве узроцима специфичног понашања паса изнели су више могућности зашто пси ово раде.

1.  Ослобађање стреса и жеља за победом

На овај начин пас можда жели да се ослободи стреса, прекине досаду или жели да однесе "победу". Они то не виде на исти начин као и власници - док је власницима додатни посао да скупљају комадиће, нашим четвороножним пријатељима то је успех који су постигли.

Прочитајте још: Који су све знаци да ваш пас трпи бол: Обратите пажњу на ових шест сигнала

2. Одраз интелигенције

Веома интелигентни пси могу поседовати вишак енергије. Управо черупањем и комадањем играчака они желе да се ослободе те енергије. Оно што је нама само уништавање играчке за њих представља задатак и изазов у ком желе да успеју.

3. Гладни су

Чин деструкције и комадања присутан је хиљадама година, још из доба када су пси свој плен кидали комад по комад. Тај "ген деструкције" остао је и данас код паса, па се може десити да га они испоље на доста блажи начин - уништавањем играчке.

4. Потребан му је већи изазов

Власници и људи уопштено, углавном се са псима играју на њима доста благ начин. Понекад се дешава да наши љубимци "потраже" већи изазов у деструкцији играчака и других ствари. Тражећи захтевније игрице, посегнуће за "грицкањем" плишаног меде, папуча и сл.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas