Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ЉУБИМЦИ

Када РАЗМАЗИТЕ љубимца чините му више ШТЕТЕ него користи: Ево и како!

Чињеница је да већина власника паса своје љубимце воли да размази.

1603702012_Depositphotos_2302272_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Част изузецима, али заправо та претерана брига, љубав и пажња, заиста нису добре по вашег мезимца. Слатки су, неодољиви, па како се суздржати? Али није проблем у мажењу са љубимцем, већ у ситним грешакама које врло вероватно несвесно чините, а које вашем крзненом пријатељу наносе више штете него користи. Веровали или не, они ће наставити да вас воле бесконачно и када престанете да их правите размаженима.

Ваш пас више воли људску храну и ви му је севирате

Храњење пса директно са вашег тањира је једносмерна карта ка размажености. Не само да учите вашег пса да је пожељан сваки пут крај вашег стола када седнете да једете, већ га и храните храном која није за њега. У најмању руку омогућавате му унос већег броја калорија него што му је потребно на дневном нивоу.

Прочитајте још: Откријте зашто су и ПСИМА понекад потребни АНТИДЕПРЕСИВИ

Дајте му посластице као да сутра не постоји

Посластице не би требало да износе више од 10% у исхрани вашег мезимца. Давање посластице псу на његов захтев је јако лоша навика, која у његовој старости може у великој мери да му се обије о главу. Гојазни пси краће живе и обољевају од ширег спектра болести попут тумора, артритиса и срчаних обољења.

Фото: Депозит

Носите свог љубимца чим покаже прве знаке умора

Власници малих паса имају обичај да често носе у рукама своје мезимце – јер су ови превише уморни да би ходали. То што су мали не значи да им недостаје снаге и да су већ након 5 минута шетње уморни. Шетња и трчање су неопходни псима за добро здравље, раст и развој. Ако приметите да се ваш пас уморио, застаните на кратко и дајте му прилику да се одмори, али га не узимајте у руке.

Прочитајте још: Куцу СВРБЕ шапе? Вероватно је АЛЕРГИЈА на храну, али ако га СВРБИ ЊУШКА...

Ваш пас има више одеће од ваше деце

Ако је реч о заиста хладној зими, топли капутић или џемпер је нешто што се може толерисати нарочито ако имате мало штене или старијег пса. Али ако и поред тога ваш љубимац има аутфит за сваку прилику од Ноћи вештица па преко дочека Нове године, знајте да претерујете и да му она заиста није потребна.

Купили сте већи кревет у спаваћој соби јер пас жели да спава са вама

Колико год волели свог љубимца, он треба да има своје место за одмор и спавање. Можете мислити да му овим чините услугу и исказујете љубав али су веће шансе да ћете сваким својим покретом у току сна да га ометате и будите, реметећи му сан и правећи штету његовом имунолошком систему.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas