Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИЈАТЕЉИ

Какав је ваш ЉУБИМАЦ? Ово је 5 ЛЕЊИХ ПАСА који су неодољиво шармантни

Међу псима постоје и превише мобилни „четвороножни акумулатори“ и флегматични лењивци који више воле домаћи тепих и добар поглед са прозора...

1674081461_profimedia-0158324834-696x503.png
Фото: Profimedia
Oglas

Чау Чау

Једна од најстаријих раса, која је вероватно настала у степама Кине и Монголије. У почетку, раса је узгајана у будистичким манастирима као чувари, ловци, па чак и пси за санке, али су постепено пахуљасти пси медведи са плавим језиком мигрирали у камп кућних љубимаца.

Чау Чау је одан пријатељ, добар чувар куће, који странце схвата веома озбиљно и опрезно и увек спреман да узврати у случају опасности. И такође љубитељ спавања на постељини мајстора, и без обзира на присуство самих власника у кревету.

Њуфаундленд

Још један гигант у рангирању псећих лењивца је канадска раса Њуфаундленд, пас за санкање, водене птице и теретни пас са снажним мишићима и координисаним покретима. Најпаметнија раса интелектуалних паса, способна да самостално доноси одлуке у разним ситуацијама, што није ни типично за све представнике хомо сапиенса. Расу карактерише недостатак агресије према људима и „заштитни“ однос према околним живим бићима.

Басет

Басет раса долази из Француске, али Басет Хоундс су доведени до савршенства у пространствима Њеног Величанства - у Великој Британији и претворени у прилично паметне и добро обучене псе са одличним чулом мириса и мирно се слажу у градским становима. Истовремено, упркос узбуђењу и покретљивости карактеристичној за расу, активност басета у просеку не прелази 48 минута дневно.

Кокер Шпанијел

Чини се да је свако ко сретне кокер шпанијела на свом путу једноставно убеђен у стварност невероватну покретљивост и активност ове расе, што потврђују и чланци на Википедији. Међутим, према збирним подацима компаније, ови ловачки пси су такође међу 10 најбољих псећих лењивца, са нешто више од 50 минута активности дневно.

Можда је цела ствар у томе што је прикупљање и анализа индикатора ГПС огрлица и трагача спроведена у САД, где преовлађују дугодлаки амерички кокер шпанијели, који имају нешто мање мобилни карактер у односу на наше фаворите - енглеске кокер шпанијеле.

Шар Пеи

У почетку,Шар Пеи су били борбени пси, о чему сведоче њихове моћне чељусти и бодљикава длака. У будућности су се претворили у универзалну расу, погодну и за кућну заштиту и за лов. Шар пејси су слабо обучени пси, али су мирни, независни, одани, веома одани власницима, одликују се повећаним неповерењем и опрезом према странцима, а агресивни су према другим псима.

Њихова просечна дневна активност, према ГПС огрлицама, је око 55 минута.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas