Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пси

Како да знате да ли је вашем псу ЗАИСТА ПОТРЕБНА ОДЕЋА?

Ако нисте сигурни да ли да купите крзненом пријатељу капутић, овај кратак водич ће вам помоћи.

1645094514_dog-g2da39bc52_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Када се температура спусти, неки пси уживају у томе, неки не желе да напусте кућу. Некада старост или здравтсвени проблеми могу да учине хладноћу неподношљивом. Да бисмо помогли нашим вољеним пријатељима, можемо додати додатни слој топлине, али када је псу потребна одећа?

Физиолошки гледано, пси имају способност да одржавају своју телесну температуру у оптималним границама чак и када се околна температура разликује доста у односу на унутрашњу. Величина пса  је битна и када је у питању задржавање телесне топлоте - што је пас већи, моћи ће и на нижим температурама да буде радостан. Поред тога, квалитет длаке, ниво активности, старост, здравље такође су важни фактори.

Прочитајте још: Овако ПАС показује љубав: Препознајте мале знакове кућног љубимца

Ваш пас ће вам рећи да ли му треба јакна

Ако је вашем псу хладно, његово понашање ће вам рећи. Можда изгледа да нерадо излазе напоље, ходају веома споро, показују да цвиле или лају, чак и дрхте. Морате пажљиво да пратите и тражите суптилне промене у њиховом типичном свакодневном понашању и онима знацима који могу изгледати потпуно неповезани са хладноћом! То може потрајати, али када га једном идентификујете, никада више нећете пропустити.

Најважнија ствар коју можемо да урадимо за наше четвороножне пријатеље је да постанемо пажљиви посматрачи, посебно када се услови мењају споља и унутар њих самих  током времена. Као и у свим односима, развој ове свести захтева посао, али то је посао који је вредан труда.

              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas