Oglas
· · Komentari: 0
psi

Kako da znate da li je vašem psu ZAISTA POTREBNA ODEĆA?

Ako niste sigurni da li da kupite krznenom prijatelju kaputić, ovaj kratak vodič će vam pomoći.

1645094514_dog-g2da39bc52_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Kada se temperatura spusti, neki psi uživaju u tome, neki ne žele da napuste kuću. Nekada starost ili zdravtsveni problemi mogu da učine hladnoću nepodnošljivom. Da bismo pomogli našim voljenim prijateljima, možemo dodati dodatni sloj topline, ali kada je psu potrebna odeća?

Fiziološki gledano, psi imaju sposobnost da održavaju svoju telesnu temperaturu u optimalnim granicama čak i kada se okolna temperatura razlikuje dosta u odnosu na unutrašnju. Veličina psa  je bitna i kada je u pitanju zadržavanje telesne toplote - što je pas veći, moći će i na nižim temperaturama da bude radostan. Pored toga, kvalitet dlake, nivo aktivnosti, starost, zdravlje takođe su važni faktori.

Pročitajte još: Ovako PAS pokazuje ljubav: Prepoznajte male znakove kućnog ljubimca

Vaš pas će vam reći da li mu treba jakna

Ako je vašem psu hladno, njegovo ponašanje će vam reći. Možda izgleda da nerado izlaze napolje, hodaju veoma sporo, pokazuju da cvile ili laju, čak i drhte. Morate pažljivo da pratite i tražite suptilne promene u njihovom tipičnom svakodnevnom ponašanju i onima znacima koji mogu izgledati potpuno nepovezani sa hladnoćom! To može potrajati, ali kada ga jednom identifikujete, nikada više nećete propustiti.

Najvažnija stvar koju možemo da uradimo za naše četvoronožne prijatelje je da postanemo pažljivi posmatrači, posebno kada se uslovi menjaju spolja i unutar njih samih  tokom vremena. Kao i u svim odnosima, razvoj ove svesti zahteva posao, ali to je posao koji je vredan truda.

              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas