· · Коментари: 0
НЕГА

Капутић, чизмице и кућица: Спремите КУЦУ за хладан јануар

Када температура падне испод нуле треба се побринути да се пас не прехлади, промрзне или повреди на леду.

1609327050_Akane.jpg
Бигл Кане Фото: Б. Рајчевић

Промрзлине се најчешће јављају на шапама, врховима ушију и репу. Проблем се лако препзнаје - потамне и хладни су на додир, али тада је најчешће касно!

Прочитајте још: Како бисте раговали када бисте угледали оваквог продавца на трафици? (ВИДЕО)

Чим падне температура испод нуле пас који живи у стану треба да носи капутић. Нажалост, већина паса одбија да носи чизмице, а малим куцама би помогне да им се шапе не смрзну. Пасмине које живе у дворишту - немају овај проблем. Ако приметите да пас дрхти на прагу је хипотермије. То значи да му је капутић танак и чим обави посао водите га кући.

Промрзлине?
Ако посумњате да је пас добио промрзлице одмах га водите код ветеринара.

Повреде током празника

Можда нисте знали, али пси често грицкају новогодишње украсе. Када приемтите да је нешто уништио обично је касно. Пас може да се отрује ако грицка гранчице јелке и гирланде. Подигните јелку на сто, а ако приметите да пас кашље - нешто је грицкао!

Опремите кућицу за хладне дане...

Кућица у дворишту

Међутим, и кућицу пса у дворишту треба заштитити од ветра , кише и снега, а нарочито хладноће. Кућицу обложите стиропором, на под ставите сунђер и ћебе, у ћошкове сламу,  а на врата закачите платно.

Прочитајте још: Боља од СПАЈДЕРМЕНА! Маца пркоси гравитацији (ВИДЕО)

Простор у кућици мора да буде довољно велики да пас може да устане и окрене се, јер ће ту проводити много времена

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.