Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

Kaputić, čizmice i kućica: Spremite KUCU za hladan januar

Kada temperatura padne ispod nule treba se pobrinuti da se pas ne prehladi, promrzne ili povredi na ledu.

1609327050_Akane.jpg
Bigl Kane Foto: B. Rajčević
Oglas

Promrzline se najčešće javljaju na šapama, vrhovima ušiju i repu. Problem se lako prepznaje - potamne i hladni su na dodir, ali tada je najčešće kasno!

Pročitajte još: Kako biste ragovali kada biste ugledali ovakvog prodavca na trafici? (VIDEO)

Čim padne temperatura ispod nule pas koji živi u stanu treba da nosi kaputić. Nažalost, većina pasa odbija da nosi čizmice, a malim kucama bi pomogne da im se šape ne smrznu. Pasmine koje žive u dvorištu - nemaju ovaj problem. Ako primetite da pas drhti na pragu je hipotermije. To znači da mu je kaputić tanak i čim obavi posao vodite ga kući.

Promrzline?
Ako posumnjate da je pas dobio promrzlice odmah ga vodite kod veterinara.

Povrede tokom praznika

Možda niste znali, ali psi često grickaju novogodišnje ukrase. Kada priemtite da je nešto uništio obično je kasno. Pas može da se otruje ako gricka grančice jelke i girlande. Podignite jelku na sto, a ako primetite da pas kašlje - nešto je grickao!

Opremite kućicu za hladne dane...

Kućica u dvorištu

Međutim, i kućicu psa u dvorištu treba zaštititi od vetra , kiše i snega, a naročito hladnoće. Kućicu obložite stiroporom, na pod stavite sunđer i ćebe, u ćoškove slamu,  a na vrata zakačite platno.

Pročitajte još: Bolja od SPAJDERMENA! Maca prkosi gravitaciji (VIDEO)

Prostor u kućici mora da bude dovoljno veliki da pas može da ustane i okrene se, jer će tu provoditi mnogo vremena

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas