· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

НАУЧИТЕ МАЧЈИ ЈЕЗИК: Ови положаји репа вам откривају шта маца жели да каже

Комуницирајте са љубимцима.

1607594749_Depositphotos_25921231_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Мачке имају разне облике комуникације. Осим мјаукања ове симпатичне и паметне животиње за показивање осећаја користе специфичне покрете целим телом, а посебно репом.

Ако желите да савладате невербалну комуникацију са својом мацом, доносимо вам 9 положаја репа који откривају што она жели да вам каже.

1. ПОДИГНУТИ ЗАКРИВЉЕН НА ВРХУ

Позиција у којој реп маце стоји у облику упитника и подигнут је високо у ваздуху, значи да је ваш љубимац врло заигран и весео. Реч је о пријатељском положају репа који жуди за вашом пажњом, али и игром и заједничком забавом.

2. НАЈЕЖЕНИ РЕП

Фото: Депозит

Реп на којем је длака најежена, због чега изгледа двоструко дебљи знак је страха код мачке. Ако је маца уз то још и зализала уши и савила леђа у лук реч је о одбрамбеном ставу. Наиме, у овом положају мачка изгледа веће и опасније што би јој у природи било врло важно како би се заштитила од потенцијалне опасности.

Прочитајте још: Маца одбија храну? То никако НИЈЕ добро, можда је неки од ових разлога

3. СПУШТЕНИ РЕП

Ако је ваша маца спустила реп уз тло и лагано га је савила на страну то може да значи оклевање. Такав положај репа значи да је неко или нешто заокупило њену пажњу и да се она због тога осећа несигурно и постаје опрезна. Ова поза најчешће је видљива када је маца изван дома и када ослушкује и испитује простор у којем се налази.

4. РЕП РАВНО У ВАЗДУХУ

Ако ваш кућни љубимац држи репић равно и високо у ваздуху, знајте како су његове емоције врло позитивне. Наиме, овај положај репа описује самопоуздање, срећу и узбуђење. Маца у оваквој пози вам се радује, поздравља и жели вам добродошлицу.

Прочитајте још: "Они су бољи од људи": Мирјам живи са 12 ПАСА и чак 480 МАЧАКА (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Депозит

5. ОМОТАНИ РЕП

Ако маца лежи и има омотан реп око ногу то описује максималну опуштеност, задовољство и безбрижност. Ако пак ваш кућни љубимац омота реп око вас или друге маце то је знак искреног пријатељства. Ова поза описује и љубав и велико поверење.

6. МАХАЊЕ РЕПОМ

За разлику од пса који махањем репом даје до знања да је весео и разигран, маце машу репићем када су изиритиране. Ова радња описује љутњу, а у неким ситуацијама и страх и неповерење.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО: Погледајте реакцију мачке када је схватила да јој је реп у пламену (ВИДЕО)

7. ПОЛАКО ПОМЕРАЊЕ РЕПА

Маце које померају реп полако, с једне стране на другу, угледале су нешто што им је заокупило пажњу. Овакву радњу најчешће ћете видети на својој маци када угледа птицу, муву или пак фиксира играчку. Следећи корак након махања репом најчешће је скок.

Фото: Депозит

8. РЕП СПУШТЕН ИЗМЕЂУ НОГУ

Док пас маше репом из потпуно другог разлога од маце, када је у питању повлачење репа испод тела разлог је исти. Овај положај описује страх и покорност, а маце га најчешће показују када су вани или пак у новој и још неистраженој околини.

Прочитајте још: Маца или куца? Зашто не би узели ПСА који воли МАЧКЕ?

9. ПОДИГНУТ РЕП КОЈИ СЕ ТРЕСЕ

Ако маца држи реп усправно и тресе га као да је на вибрацији, реч је о говору тела који описује узбуђење и нестрпљење, али и срећу. То може да значи да је маца уловила плен, али и да је јако срећна што вас је угледала, што вам може бити велики комплимент, јер маце никада не лажу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.