Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИ

Њих виђамо најмање: Ови пси су НАЈРЕЂИ (ФОТО)

Неке расе паса живе у специфичним климатским условима и мање су распрострањене у остатку света, а неке се користе искључиво у посебне сврхе, као што су лов на тартуфе и узгој оваца, тако да је мало вероватно да сте чули за неке од ових раса ако нисте. такве активности не сметају.

1641551036_b2df94cd5681ed85a2b8e92351f2ffe837fb335e.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Норвешки лундехунд

Чудна и необична раса. На свакој нози има шест прстију, а главу може да савије скоро толико да њушком додирне леђа.

У Норвешкој, Лундехунд је првобитно хватао пуффине, специфичне птице које живе на северним обалама, због њихове вештине у пењању по клисурама. Скоро је изумрла током Другог светског рата, али су норвешки узгајивачи успели да одрже расу у животу. Због своје енергије и личности, одличан је љубимац за активније породице које воле авантуре, истраживања и честе дуге шетње.

Лаготто Ромагноло

Често се меша са пудлама, али лагото ромањоло је заправо најстарија раса за лов на води.

Ловци су га вековима користили у Италији да донесу устрељене патке из језера, а то је због његовог водоотпорног крзна налик вуни, оштрог мириса и мишићаве грађе.

Међутим, данас их људи углавном користе за тражење тартуфа и то је тренутно једина позната раса на свету коју људи користе за то.

Азавак

Азавакх или сахарски хрт је афрички смеђи пас или пас боје песка. Одликује га витко и гипко тело и краљевско држање.

Познат је као веома нежна раса и везан за сопствену породицу. Неповерљив је према странцима и не воли да га се дира, али обожава људе са којима живи.

Сваког дана му је потребно најмање пола сата трчања или активне игре, а пошто долазе из пустиње уживаће у летњим данима. Из истог разлога биће им потребна одећа зими јер не подносе хладноћу.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas