Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВО ОТКРИЋЕ: Када се вратите кући обавезно погледајте свом псу у ОЧИ, оно што ћете видети ће вам растопити срце

Откриће до кога се дошло ће вас изненадити

1661323038_pexels-chevanon-photography-1108099.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Кућни љубимци су као прави чланови наше породице, имају улогу у нашем дому и осећања. А сада је откривена невероватна ствар о псима - они плачу сузе радоснице када се власник врати кући!

Свако ко више воли псе, него мачке, рећи ће вам да обожава чињеницу да му се пас обрадује када се врати кући, макар био ван ње и само пола сата. Од мачке то не очекујте, али сада је откривено колико се тачно пас обрадује када види власника након што је остао сам код куће!

Професор Такефуми Кикусуи има пудлицу, и пре шест година је приметио нешто необично. Добила је штенце, професор се бринуо о мами и бебама, и схватио да његова љубимица има сузе у очима.

Фото: Пеxелс

"То ми је дало идеју, да окситоцин код паса повећава производњу суза. Да, пси могу да производе сузе, оне само не падају из очију као људске", објаснио је професор са Универзитета Азабу у Јапану.

Када пси добију налет хормона љубави, окситоцина, њихова производња суза се нагло појача. То је случај при осећању велике радости, као што је повратак власника кући! Професор је одлучио да то тестира и утврдио да његов пас заиста има пуне очи суза када се он врати, али се ниво суза не мења када, рецимо, упозна неку нову особу.

Прочитајте још: Кучићи имају једну веома чудну навику: Ево која је у питању и како да га одвикнете од ње

Занимљиво је да је окситоцин код паса доказано повишен када се играју с власником, али је ово први пут да је "проверено" да ли се ниво повећава када нас пас први пут угледа након одсуства из куће.

Студија је објављена у журналу "Цуррент биологy", а професоров тим је анализирао ниво суза само код срећних паса, није га истраживао у ситуацијама када пси осећају негативне емоције.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas