Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривамо шта никако не би требало да радите са љубимцима по врућини: Може бити јако опасно

Ове ствари никако не би требало да радите

1658822329_marliese-streefland-2l0CWTpcChI-unsplash.jpg
Фото: Унспасх
Oglas

Ових дана наступиле су велике врућине. Људи се тешко прилагођавају и на разне начине покушавају да издрже високе температуре. Са друге стране, ту су наши крзнени пријатељи који се још теже привикавају, те ће власници паса морати своју рутину да промене и прилагоде новонасталом ситуацијом.

„Не шетајте своје најмилије током дана – шетајте их рано ујутру или касно увече. Чувајте их. Не седите у кафићима заједно са њима, температуре су превисоке за њих“, упозорава магазин Пас и подсећа грађане да за напуштене животиње износе воду како би им макар мало олакшали ове врућине.

Ветеринарка Пола Бојден дала је још неке важне савете кад су у питању кућни љубимци и врућине којих би се требало придржавати.

Фото: Пинтерест

„Ако пса водите напоље, мора да има хладовину и довољно свеже воде коју може да пије. Наравно, нипошто не остављајте пса у аутомобилу, ни са отвореним прозором или укљученом климом. За шетњу са псом, проверите терен на који планирате да идете, посебно ако је у питању асфалт, и послужите се тестом од пет секунди. Прислоните шаку на тло, ако вам је врело после пет секунди, ни псу неће бити пријатно да туда хода шапицама“, рекла је она, а преноси Мондо.

Уколико је тло врело,а ви морате да прошетате туда, поквасите шапе вашег љубимца.

Прочитајте још: Ову храну никако не би требало да дајете свом псу: За љубимца може да буде чак и отровна

Пас увек мора имати свежу воду, а поготово сада. Можете га расхладити тако што ћете му крзно поливати водом собне температуре, никако леденом. Такође, уколико сте негде чули да је пса добро покрити мокрим пешкиром, то је велика грешка. Тиме се не дозовљава проток ваздуха који му је потребан, те му овако можете само одмоћи, никако помоћи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas