Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ветеринари кажу да 3 знака указују на срећног пса: Махање репом није један од њих

Вец́ина власника паса би вероватно волела да зна шта њихов љубимац мисли. Ипак, иако то не могу да вам кажу, можете да обратите више пажње на мале знакове који казују много.

1715002080_shutterstock_1690835497-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ветеринари сматрају да постоје одређена понашања и обрасци који могу да укажу на то да ли ваш пас живи срец́ан, задовољан живот јер махање репом не значи нужно да је ваш пас срећан.

Имају задовољене основне потребе

Тешко је бити срец́ан ако ваше основне потребе нису задовољене, а исто важи и за псе.

- Када помислим на "срец́ан", мислим на добробит и на то да пас има задовољене све своје потребе - рекла је др Кејт Андерсон, ветеринарка на Институту за понашање животиња Дуфилд Универзитета Корнел у Њујорку.

Андерсон је навела пет слобода добробити животиња — слободу од глади и жеђи; слобода од неугодности; слобода од бола, повреда и болести; слобода испољавања нормалног понашања; и слободу од страха и невоље. Тако да, задовољење њихових основних потреба је корак у правом смеру.

Имају опуштен говор тела.

- Срец́ни пси треба да имају веома лабав говор тела. Не би требало да имају никакве тензије. Њихове уши не би требало да се повлаче. Не би требало да видите беоњаче њихових очију. Њихов реп треба да буде под нормалним углом у односу на њихово тело, у зависности од расе, као што је 90 степени, или само опуштен - објашњава Андерсон.

Др Кристи Флин, ветеринар примарне здравствене заштите на Факултету за ветеринарску медицину Универзитета у Минесоти, додала је да њихова тежина треба да буде равномерно распоређена на сва четири уда. Не би требало да се наслањају или стоје са подигнутом шапом, пише Хуфф Пост.

Имају опуштене изразе лица

Пси и људи имају сличне мишиц́е лица, објаснио је Флин, тако да одређени изрази лица могу показати да ли су задовољни. То укључује одсуство набораних обрва, опуштен предео око очију и уста.

Дакле, ако приметите миран, опуштен поглед на лицу вашег пса, сигурно је добро расположен.

Постоји одређена рутина за вашег љубимца

Баш као и мала деца и пси воле да ствари буду предвидљиве.

Према Андерсону, најтеже доба године за псе је када се људски распореди мењају. То се може догодити усред празника, путовања или повратка на посао. Важно је да се придржавате рутине што је више могуц́е са својим љубимцем и успоставите нову рутину када дође до промене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas