Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто мачке воле да леже на обући власника? Четири интересантна разлога

Хиљаде видео снимака на интернету приказе мачке како уживају у игри са различитим врстама обуће њихових власника

1669482480_shutterstock_195386450.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од јапанки, преко сандала и патика, па све до радних чизама. Чини се да мачке сматрају да је људска обућа просто неодољива. Можда су пертле или каишеви на обући оно што их привлачи, али шта је са чињеницом што већина мачка воли да заспе у власниковим ципелама. Да ли је то још једна чудна мачија навика или у целој причи има још нечег?

Шта наводи мачку да лежи на вашој обући?

Свиђа јој се ваш мирис

Мачке имају чуло мириса које је 14 пута јаче од људског. На ово своје чуло, ове крзнене лоптице се ослањају највише од свих. Ви сте њихов власник и ваш мирис им је итекако познат. Самим тим он је и најутешнији од свих са којим се сусрећу у свом свакодневном животу. Ово наравно нема никакве везе са непријатним мирисом који ципеле могу да имају након што сте цео дан били у њима, већ са чињеницом да је ваш мирис за вашу мачку јединствен и када га пронађу оне желе да је око њих.

Прочитајте још: Флоси је ушла у ГИНИСОВУ КЊИГУ РЕКОРДА: Можете ли да погодите колико НАЈСТАРИЈА МАЧКА НА СВЕТУ ИМА ГОДИНА? (ФОТО)

Она означава ваше ципеле као своју територију

Знате сигурно на који начин мачке обележавају територију било на отвореном или широм вашег дома. Чак се и о ваше ноге, руке, па и лице трљају, како би вас „обележиле“. Исто примењују и са вашом обућом. Оне једноставно желе да све што их окружује, мирише на њим.

Мачке привлаче насумични објекти који су им доступни

Мачке су по природи радознале, а будући да су ципеле обично на поду у ходнику, осим када су одложене у кутији у ормару, оне представљају редак предмет који је мачкама доступан за истраживање. Ту на сцену ступа и чињеница да већина ципеле и патика има пертле и копче са којима је могуће играти се, што је више него што једна мачка може пожелети.

Прочитајте још: Да ли су банане безбедне за псе? Одличан су извор витамина, а ево шта би могле да донесу псима

Ваше ципеле су топле

Мачке су створења која увек бирају најтоплија места у кући на којима ће моћи да леже. Ако сте приметили да ваша љубимица воли да ускочи у ваше ципеле тек што сте их изули, разлог је највероватније тај што јој се допада колико је топло у њима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas