Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови који показују да је ваша мачка срећна: Ово је најбољи начин да то и утврдите

За разлику од пса који ће вам своју срећу показати машући репом, мачке су много суптилније по том питању

1659945791_cat-in-bed-g89a9e1f9d_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Већина мачака у сваком тренутку задржава своје достојанствено држање и понаша се резервисано према људима у свом окружењу. Самим тим, ако се питате да ли је ваша мачка срећна, одговор на ово питање можда нећете тако лако пронаћи.

Мачка вам жели добродошлицу

Када се вратите кући након дугог дана на послу, а ваша вас љубимица дочека на вратима са подигнутим репом, то је знак да је срећна што вас види. Ако се притом трља о вас, то је додатни показатељи среће, јер мачке нису склоне ка томе да дочекују своје власнике на вратима.

Прочитајте још: Да ли заиста ПСИ ЛИЧЕ НА СВОЈЕ ВЛАСНИКЕ? Научници открили да ли љубимци попримају особине власника

Мачка која је врло брбљива

Иако нису све мачке брбљиве по природи, када одлуче да то буду то значи да су срећне. Предење је такође знак да је ваша мачка врло срећна.

Мачка која заузима опуштен положај 

Најбољи начин заправо да утврдите да ли је ваша мачка срећна или није је да обратите пажњу на положај њеног тела који заузима док се одмара. Мачка која се одмара са шапама подвученим испод груди, са ушима окренутим ка напред и очима на пола копља је једна срећна љубимица свог власника.

Мачка које жели да се мази 

Мачка која иницира или пристаје на мажење је она која је срећна. Такође, ако приликом мажења она „меси“ тло под својим ногама, то је недвосмислен знак да је срећна.

Мачка која се брине о свом изгледу

Уколико се ваша мачка беспрекорно брине о свом крзну то је знак да је она срећна. Иако све мачке инстинктивно негују своје крзно, оне које су под стресом или су уплашене, не раде то темељно попут срећних мачака.

Прочитајте још: Изненадићете се кад чујете које су све ФУНКЦИЈЕ РЕПА КОД МАЧАКА: Многи васници не знају

Мачка која зрачи самопоуздањем 

Наше љубимице се не разликују много од нас, када је самопоуздање у питању. Ако се осећају добро у својој кожи, оне ће бити срећне и неће то скривати. Мачка са самопоуздањем ће вас пратити у стопу и „помагати“ вам у свим вашим дневним активностима.

Мачка која жели да се игра

Вероватно најјаснији знак да је мачка срећна је тај да она показује интересовање за игру. Било да је у питању игра са вама или са играчкама, ако је забава у фокусу мачије пажње, нема сумње да је срећна.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas