Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УВЕК СКОЦКАНЕ

5 најбољих фризура за ГУСТУ КОСУ, према фризерима (ФОТО)

Стручњаци разматрају како најбоље ошишати праменове ако су ултра густи.

1642081716_pjimage---2022-01-13T144422.894.jpg
Фото: Принтскрин/Instagram/selenagomez
Oglas

То је прича о нези косе стара колико и време: сваки тип косе и текстура долази са својим јединственим скупом замерки. Они са финим праменовима жуде за већим волуменом. Они са коврџавом косом стално се боре и прижељкују обичну, равну косу. А за оне са густом косом, ласкави рез маказама није увек лако извести.

„Када је у питању шишање густе косе, прекратка коса или додавање превише слојева може на крају довести до стварања масних површина на нежељеним подручјима“, објашњава Сани Брук, стилиста славних личности.

„Један од највећих изазова је смањење обима или тежине тако да можете створити довољно покрета у стилу“, додаје Бриана Циснерос, позната фризерка.

Прочитајте још: Фризуре због којих изгледамо старије: Шта фризери не могу да препоруче?

Добре вести? Не постоје чврста и брза 'правила' за шишање густе косе; пре се ради о проналажењу доброг стилисте који може да ради са вашом јединственом косом, стилским преференцијама и карактеристикама како би створио комплементаран изглед који уравнотежује волумен и тежину ваше косе, каже Циснерос. С обзиром на то, ако нисте сигурни одакле да почнете, стилисти кажу да ових пет резова имају тенденцију да раде посебно добро на густој коси.

1. Undercut боб

Краћи стилови могу изгледати крајње неатрактивно у облику звона ако имате дебљу косу, али ова техника шишања је одличан начин да уклоните тежину и масу, и да вам даје могућност да носите краћу фризуру, каже Брук. Према називу, длаке се уклањају одоздо — и лако се може прилагодити густој коси, обзиром на то колико тежине треба да се скине, напомиње Циснерос, која је такође обожаватељка овог кроја.

2. Бикси

Нека врста хибрида, „ово је боб који има слојеве који подсећају на оне код пикси фризуре, и укључује шишке као и подрез“, каже Циснерос. Подрезивање спречава да краћи стил изгледа превише заобљено, а слојеви додају кретање, док шишке служе својој сврси. „Додавање шишки густој коси, за било који стил, одличан је начин да се уклони вишак длака око лица“, каже стилиста Нунцио Савиано, фризер и власник истоименог салона у Њујорку.

3. Скривени, дуги слојеви

Циснерос каже да је додавање слојева на унутрашњост косе један од најлакших начина да се створи ласкави стил за свакога ко жели дугу косу. Одсецањем пуно косе у унутрашњости, омогућава мање слојевитости на врху, а истовремено даје замах и кретање, објашњава она. Савиано такође воли ову дугачку технику наношења слојева, али додаје да је укључивање само неколико слојева за уоквиривање лица такође добра идеја. 

4. Облик А-линије 

„Ова фризура, где је коса позади краћа, а напред дужа, неко време је пала на популарности, али се сада поново оживљава“, каже Циснерос. (Она додаје да добро функционише када је упарена са боб фризуром или лобом.) Брук такође препоручује овај рез, напомињући да већа дужина спреда спречава да коса изгледа превише гломазна, чак и ако је у целини краћа. „Нарочито добро функционише за округле и квадратне облике лица, јер издужује лице и врат“, додаје она.

5. Shag са шишкама

Shag  и све њене бројне интерпретације су биле популарне неко време, а Савиано каже да су посебно добре за густу косу. „Супер кратки слојеви са текстуром уклањају тежину и додају тону покрета“, каже он. Циснерос се слаже, називајући ово „невероватним“ шишањем за густу косу из истих разлога, и додаје да је, у зависности од укупне дужине и начина на који је стилизована, такође веома разноврсна и може да иде од конзервативније до супер алтернативне. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas